Foci

2012.11.10. 18:20

Nyert a ZTE FC, amihez a szerencse is kellett (videóval)

Komoly kihívás várt szombaton a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapatára, ugyanis a második helyezett Kozármislenyt fogadta, amely stabil és kiegyensúlyozott formában futballozik hetek óta, de mondhatni, hogy a szezon elejétől. Ugyanakkor a zalaiak már jóval hullámzóbb formát árultak el eddig magukról, de szombaton nyertek, amihez a szerencse is kellett.

Kerkai Attila

ZTE FC_Kozármisleny 1-0 (1-0)

Zalaegerszeg, 1541 néző. Jv.: Németh (Huszár, Kóbor)

ZTE FC: Jahic - Kocsárdi, Nánási, Kovács G., Juhász - Kocsis - Frizoni, Grbic, Máté, Hajdú (Jasarevic 74.) - Pavicevic. Vezetőedző: Preisinger Sándor

Kozármisleny: Helesfay - Vég, Balaskó, Romic, Kiss - Nagy, Szabó - Boda, Fröhlich, Zsdrál - Városi (Karacs, 59.). Vezetőedző: Márton Gábor

Gólszerző: Kocsárdi (9. - 11-esből)

Sárga lap: Nánási a 18., Frizoni a 60., Hajdú a 62. Máté a 65., illetve Városi a 4., Kiss a 44., Boda a 45., Zsdrál a 77. percben

Kiállítva: Kiss az 51. percben.

Ez előzetes híreknek megfelelően a ZTE FC csapatából hiányzott a két sérült játékos, Simonfalvi Gábor és Szalai Tamás, de a baranyaiaknák is akadt egy hiányzó, ugyanis sárga lapok miatt ezúttal nem léphetett pályára az eddig tíz gólt szerzett Koller Krisztián. Arra persze a későbbiek adtak választ, hogy mindez mely csapat játékát nehezíti majd jobban, mindenesetre a kék-fehérek győzelemben gondolkodtak, hiszen a remélt három pont nagy segítséget adott volna ahhoz, hogy tapadjon a csapat az élmezőnyre.

Lendületes futballal nyitott a vendégcsapat, ebből a szempontból nagyon jól jött, hogy már a 9. percben vezetéshez jutott a ZTE. Egy kapu előtti kavarodásban Hajdút rántották le, a megítélt büntetőt pedig Kocsárdi félmagasan értékesítette, 1-0. A vendégek semmit sem vettek vissza a kezdeményezésből, így pedig a ZTE FC-nek is tere nyílt gyors ellentámadásokra.

A 16. percben Máté jó helyzetből lőtt   az ötösről, de a jobb sarokba tartót labdát Helesfay kitornászta. Kulturáltan, kombinatívan futballozott a Kozármisleny, ezzel igazolta, miért tanyázik a második helyen, ezért a zalaiak figyelme semmit sem lankadhatott. 



A 26. percben szabadrúgáshoz jutott a Kozármisleny a tizenhatos jobb oldali sarkánál, a labda mögé  Boda állt, akinek lapos lövését Jahic szép vetődéssel ütötte ki. A ZTE FC játékán azt lehetett érezni, hogy a kelleténél semmivel sem akar többet kockáztatni, ugyanis a baranyaiak jól futballoztak, jobban,  mint a házigazda, amely viszont fegyelmezettnek bizonyult. A közönség  közben kétszer is „felemelte a hangját” és úgy tűnt, hogy jogosan: a vendégek kapusa ugyanis két kirúgásnál is úgy lőtte el a labdát, hogy közben kilépett a tizenhatoson belülről, de a sípmesterek közül ezt senki sem vette észre  

A második félidőt is nagy lendülettel kezdte a vendégcsapat, de gyorsan tíz főre olvadt csapatuk, ugyanis Kiss lépett oda túl keményen, a második sárga lapja után pedig megkapta a pirosat is. A kérdés az volt, mit kezd az emberelőnnyel a ZTE FC, hiszen volt már rá példa, hogy hasonló helyzetben éppen ez zavarta meg a zalaiakat. Közben a hazai ultrák pénztárszalagok sokságával borították be a vendégek kapujának előterét, pedig nem történt semmi ünnepelni való. Sőt, a Kozármisleny emberhátrányban is irányított, több ötlet volt a futballjában és ezt el kellett ismerni. A ZTE nem tudta megtartani a labdát, mozgékonyabb, frissebb volt a vendégcsapat és tényleg az volt már a kérdés, hogy az egerszegiek meg tudják-e tartani előnyüket A játék képe semmit változott, a ZTE-t nyomás alatt tartotta a Kozármisleny, aztán a 80. percben Kocsis  mellett esett el Fröhlich a büntetőn belül, s ez is tizenegyes. A labda mögé a sértett állt, de lövését  Jahic kivédte! A ZTE célja már csakis az volt, hogy elkerülje a gólt, a zalaiak küzdöttek és végül elérték céljukat. Fontos három pontot szereztek, a Kozármisleny játékosai pedig joggal bosszankodtak, mert az ő játékukban jóval több volt, mint a vereség.

Preisinger Sándor: „Iszonyú ellenszélben egy, a csapatjátékban is nálunk előrébb tartó együttest vertünk meg óriási lelkesedéssel és kis szerencsével.”

Márton Gábor: „Úgy gondolom, hogy fantasztikus csapatom van, amely így is játszott és az ellenfélnek esélye sem volt ellenünk. Ez a futball, amit mi játszottunk, még akkor is, ha ma kikaptunk, s van hiányérzetem.”

Az NB II nyugati-csoport 13. fordulójának további eredményei: Gyirmót–Győri ETO II. 5-2 (1-1), Veszprém– Csákvár 3-0 (1-0), Tatabánya– Puskás Akadémia 1-3 (1-0), Ajka–Paks II. 1-0 (0-0), BKV Előre–Sopron 5-0 (3-0), Szigetszentmiklós–Haladás II. 4-3 (2-1), Kaposvár II.–Baja 5- 2 (2-1).

Videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!