Foci

2011.10.17. 06:29

Két meccs, hat pont

A labdarúgó NB III Bakony-csoportjában három zalai együttes szerepel. Kettő szombaton nyert, az NTE 1866 pedig nem lépett pályára, mert szabadnaposak voltak.

Zalai Hírlap

ZTE FC II-Sárvár 1-0 (0-0)
Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Szabó.
ZTE II: Palásthy - Svitzer, Mavolo, Bogunovic, Varga R. (Kiss B.) - Németh M., Major - Milosavljevic, Juhász, Jasarevic (Salamon) - Kovács Gábor (Krajczár). Edző: Preisinger Sándor.

A kék-fehérek végig mezőnyfölényben játszottak, ez persze nem azt jelenti, hogy leiskolázták a Sárvárt, de összességében jobb teljesítményt nyújtottak és megérdemelten lettek gazdagabbak három bajnoki ponttal. Az egyetlen találat Kovács Gábor nevéhez fűződik, aki a közelmúltban épült fel sérüléséből. Egészen más a helyzet Varga Róberttel, aki épphogy edzésbe állt, a mérkőzés első felében egy rossz mozdulat után ismét le kellett cserélni, így hosszú hónapok után újra nem állhat a kék-fehérek rendelkezésére.

Jók: Palásthy, Kovács Gábor, Mavolo.


Hévíz FC-Pápa II 3-2 (1-2)
Hévíz, 100 néző. Jv.: Gaál M.
Hévíz: Szabó A. - Fisli, Sipos (Takács M.), Keszei, Rácz - Buza, Bódai (Babati), Kónya (Pandur), Páli K., Kovács R. - Horváth Gy. Edző: Damina László.

A vendégek kezdtek jobban, és a kanizsai származású, egykori ZTE labdarúgó Csepregi Tamás révén gyorsan vezetéshez is jutottak, 0-1. A félidő derekán pedig Szabó Zoltán a pápaiak tapasztalt középpályása szinte a félpályánál jól vette észre, hogy a hazai kapus feleslegesen az ötös és a 11-es pont környékén tanyázik, egyből kapura ívelt, s a labda a hálóban kötött ki, 0-2. A könnyen elkerülhető találat után lélektanilag fontos pillanatban a 44. percben Kónya szépített, 1-2. A fordulást követően a hévíziek birtokolták lényegesen többet a labdát, de az egyre jobban fáradni látszó Pápa ellen csak helyzetekig jutottak. Aztán jöttek a cserék, Pandur jó labdát adott Horváth Gyulának, aki okos gólt fejelt, 2-2. A hosszabbításban - 91. percben - az ugyancsak lendületes csereember Babati Tamás, akinek addig is voltak lehetőségei, remekül lépett ki és mintegy 14 méterről szép gólt lőtt, 3-2. A Hévíz bravúros győzelme teljesen megérdemelt.


REMEK CSERÉK
Hévízen Damina László átalakította csapatát az elmúlt hetekben. Ezúttal Pandur és Babati is kispados volt. A két fiatalember jó versenyzői adottságát bizonyítja, hogy éltek a tréner adta lehetőséggel, nagyszerű cserék voltak, sokat tettek a sikerért.



Futball

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!