Foci

2011.09.17. 13:10

ZTE FC: ez az egy pont most nem sokat ér! (videóösszefoglalóval)

A ZTE FC már a 2. percben büntetőt hibázott, majd a 11. percben hátrányba is került, amikor Lencse kilőtte a jobb felső sarkot. A 40. percben Balázs révén egyenlíteni tudott a sereghajtó csapat, amelyik a második félidőben is óriási elánnal vetette magát a mérkőzésbe, azonban ez az elszántság ezúttal kevésnek bizonyult. A 66. perctől fogva emberelőnyben játszott a kék-fehér gárda, de nem tudták megtörni a jeget, így be kellett érnük az egy ponttal. Folytatás jövő héten a bajnok Videoton otthonában...

Urbanics Pál

ZTE FC - Kecskeméti TE 1-1 (1-1)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2125 néző. Jv.: Fábián Mihály (Demeter János, Tóth István)

ZTE: Jahic - Kocsárdi, Bogunovic, Bulatovic, Hidvégi - Turkovs, Kamber, Szakály D., Máté P. - Balázs, Bujor (A. Delic 52'). Vezetőedző: Prukner László.

KTE: Németh G. - Alempijevic (Koszó 54'), Radanovic, Balogh B., Mohl - Gyurcsó (Gyagya 70'), Ebala, Bertus, Savic, Bori (Foxi 54') - Lencse. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.

Gólszerző: Lencse (11'), ill. Balázs (40')

Kiállítva: Mohl (66')

Forrás: sport2, www.zte.hu

II. félidő

45+2. perc: Ebala szállt bele Balázsba, kissé érthetetlen, hogy miért nem kapott sárga lapot. Vége a mérkőzésnek.

45. perc: Foxi adott jó labdát a bal szélen felfutó Bertusnak, a kecskeméti játékos pedig 17 méterről lőtt is, centikkel ment el a ZTE kapujának bal felső sarka mellett. A játékvezető 2 percet hosszabbít.

43. perc: Foxi kis híján kihasználta Hidvégi bizonytalanságát, labdát szerzett a ZTE védőjétől a ZTE kapujától 17 méterre, azonnal lőtt is, fölé.

41. perc: Balázs Zsolt csinált bolondot a kecskeméti védelem bal oldalából, tisztára játszotta magát, beadása azonban senkinek nem volt jó...

39. perc: Jahic védett óriásit! Elképesztő bravúr volt, ahogy a kilépő Ebala gólra lendülő lábáról levarázsolta a labdát.

38. perc: A vendégeknél Ebala fogott padlót egy Balázzsal történt ütközés után. A dolognak inkább időhúzás-szaga volt. Az afrikai játékos azóta visszatért a játszók sorába.35. perc: I. Delic cselezgetett a jobb szélen, visszagurított Balázsnak, aki egy helyezés után ballal lőtt - csúnyán fölé.

 

33. perc: Máté Péter adott remek labdát a bal oldalon kilépő A. Delicnek, utóbbi az alapvonalig futott vele, majd lapos beadását könnyedén tisztázta Németh. Sokkal több volt ebben az akcióban!

31. perc: I. Delic csinált egy gyönyörű csellel helyet magának a jobb szélen, az alapvonalig vezette a labdát, majd visszagurított az érkező A. Delic elé, aki lőtt - bele egy kecskeméti lábba. Ez is nagy lehetőség volt!

30. perc: Cserél a ZTE. I. Delic áll be Szakály helyére.

27. perc: Balázs adott remek labdát a bal szélen kilépő Turkovsnak, akinek a lábáról kissé gyanús körülmények között varázsolta le a labdát Németh Gábor az ötös sarkánál.

26. perc: Húsz perce van a ZTE-nek arra, hogy emberelőnyben gólt lőjön és megszerezze első győzelmét az idei bajnokságban. Ennél nagyobb esély nem biztos, hogy fog adódni!

25. perc: Cserélnek a vendégek: Gyurcsó helyére Gyagya áll.

24. perc: Megjött a hangja a ZTE-szurkolóknak, régen lehetett már hallani a Hajrá zete kiáltást úgy, hogy felváltva kiabálták a szektorok a hajrát, ill. a zetét. 

21. perc: Az ellentámadásnál Gyurcsó került helyzetbe, Jahic azonban nagyot védett. A következő pillanatban emberelőnybe került a ZTE, ismét Mohl szabálytalankodott A. Deliccsel, ezúttal hátulról szállt bele. Miután a játékosnak volt már egy sárga lapja, amit az előző percben kapott, a zuhanyzó felé vehette az irányt. Villant a piros.

20. perc: Újabb sárga lap, ezúttal Mohl kapja, miután A. Delic a mezénél fogva rántotta vissza. Szabadrúgást A. Delic tekerte a kapu elé, Kamber azonban Németh kezébe fejelt 10 méterről.

18. perc: Lencse kap sárga lapot, miután a sípszó után lőtt el egy labdát.

17. perc: Prukner László ordítva űzi-hajtja játékosait, rajta biztos nem fog múlni a siker.

15. perc: Gyönyörű akció futott a ZTE térfelén, a kecskemétiek lábról lábra tették a labdát, az utolsó passzot azonban Lencse elrontotta, így Jahic menteni tudott. Egyébként a ZTE védelmének nem sok köze votl az akcióhoz.

12. perc: A csereként beállt Foxi jó szokásához híven - a közép-afrikai játékos mindig jól játszik a ZTE ellen - óriási zavart okozott a ZTE védelmében, helyzetig azonban nem jutott az akció, ugyanis Lencsét az utolsó pillanatban szerelni tudták.

9. perc: Kettőt cserélnek a vendégek, Alempijevic helyén Koszó játszik tovább, ill. Bori helyén Foxi a pályán.

7. perc: A ziccert hibázó Bujor helyére A. Delic áll be.

6. perc: A mélységből kilép Bujor kapott remek labdát, egyedül vezethette a kapusra a játékszert, 15 méterről lövésre vállalkozott, de a kapujából kimozduló Németh kézzel szögletre mentett. Óriási helyzet volt!

5. perc: Bori ment el a jobb szélen, jól ívelte középre a labdát, amire elfelejtett kilépni Jahic, így Gyurcsó fejelhetett senkitől sem zavartatva - óriási helyzetben fölé.

2. perc: Nagy helyzet maradt ki, Turkovstól indult az akció jobb szélen, a lett játékos jól továbbította a labdát a 16-os jobb szélén álló Bujornak, aki kapásból továbbított a kapu előtt 12 méterre álló Balázsnak. A nagy kedvvel játszó egerszegi gólszerző a kapunak háttal állva szép mozdulattal továbbította a labdát Németh Gábor hálója irányába, egy cseppet tévesztett csak az irányzékon, centikkel ment fölé.

1. perc: A KTE kezdte a második játékrészt. Egyik csapat sem cserélt a szünetben.

I. félidő

45. perc: Kis híján újra vezetést szerzett a Kecskemét, egy bal oldalról érkező Savic-szöglet után a labda a jobb oldalon érkező Balogh elé került, aki jól vette észre, hogy a kaputól 11 méterre teljesen egyedül áll Ebala, laposan visszajátszotta neki, a kameruni játékos pedig óriási helyzetben az oldalhálóba lőtt. Ezt megúsztuk! Vége az I. félidőnek.

43. perc: Bori Gábor kap sárga lapot, miután visszahúzta Szakályt.

42. perc: Veszélyeztetett a Kecskemét, Bori eresztett meg erős lövést a ZTE 16-osának bal sarkáról, a lövést Jahic másodszorra tudta csak megfogni.

40. perc: GÓL! Egyenlített a ZTE! Kocsárdi végzett el bedobást a Kecskemét térfelének közepén, a KTE játékosai nyilván nem voltak felkészülve arra, hogy a mi Gergőnk óriásiakat tud dobni, így a bedobás átszállt a teljes vendégvédelmen, egyenesen Balázs Zsolt elé, aki köszönte szépen a lehetőséget és 9 méterről középről ballal átemelte a kapus fölött a labdát. 1-1

37. perc: Turkovs kapott jó labdát a jobb szélen, visszagurított az érkező Szakály elé, aki 15 méterről célba vette a kaput. A labda azonban ezúttal sem jutott el Némethig, egy védő lábáról lepattant, és a Kecskemét térfelének közepén álló Kamber elé került. A légiós teketóriázás nélkül lőtt, bár ne tette volna, csúnyán fölé ment.

35. perc: Lencse kis híján megszerezte második gólját, szépen cikázott át az egerszegi védelmen, majd 17 méterről lőtt, Jahic nagy bravúrral védte a jobb sarok irányába tartó lövést.

33. perc: Jelentjük, Radanovic visszatért, mégsem volt olyan komoly a sérülés.

31. perc: Turkovs és Radanovic ugrott egyszerre egy labdáért a Kecskemét térfelének közepén, a vendégjátékos nagyon rosszul fogott talajt, fájdalmas üvöltéssel jelezte, hogy itt komolyabb gond is lehet.

28. perc: Egy kecskeméti szöglet után Bertus próbálkozott távoli lövéssel - csúnyán mellé ment.

26. perc: Máté ment el a jobb oldalon, beadása után Balázs elé került a labda, aki egy csel után 11 méterről lőtt, bele az elé kivetődő védő lábába. A bőrgolyó a ZTE-nél maradt, Bujor próbálkozott egy beadással újra, a nem túl jó labda a kaputól 22 méterre ácsorgó Hidvégi elé került, a nemrég igazolt játékos pedig erőtlenül fölé emelte.

25. perc: Az utóbbi percekben kapkodóbbá vált a ZTE játéka, rengetege a hiba, három passz sem tud végigmenni egy akció során.

20. perc: Szöglethez jutott a ZTE, Szakály adta be a labdát a bal oldalról, Bulatovic pedig a kapu torkából fölé fejelte a játékszert. Nagy helyzet volt!

18. perc: Az első negyedóra után látható, hogy nagyon akar a ZTE, de a kihagyott 11-es és a bekapott gól sajnos rányomta bélyegét a játékukra. Hatalmas lelkierő kell ahhoz, hogy innen felálljon a sereghajtó.

15. perc: Szakály a Kecskemét térfelének közepéről végzett el szabadrúgást, ívelése után Turkovs fejelhetett a kaputól 10 méterre, de a lett játékos nem tudta jól irányítani a labdát, így az csúnyán fölé ment.

14. perc: Bori vezetgette a labdát a ZTE 16-osának előterében, majd lövésre vállalkozott, a labda pedig 1 méterrel fölé ment.

11. perc: GÓL! Vezet a Kecskemét! A mélységből induló Gyurcsó remek labdát kapott Boritól, lefutotta a bal szélen Kocsárdit, majd szépen tálalt a középen érkező Lencse elé, aki egy csellel elfektette Jahicot, majd a kapu jobb felső sarkába lőtt 7 méterről. 0-1.

10. perc: Bori Gábor ment el a jobb szélen, beadása után némi kavarodást követően menteni tudtak az egerszegi védők, de csak Ebaláig jutott a labda, aki 20 méterről laposan Jahic kezébe lőtt.

8. perc: Lencse szépen ugratta ki a jobb szélen kilépő Gyurcsót, aki a kimozduló Jahic mellett a kapu bal oldalába lőtt. Szerencsére az asszisztens lest intett, így Fábián érvénytelenítette a találatot.

6. perc: Bulatovic rúgta fel a pálya közepén Lencsét, csúnya szabálytalanságnak tűnt, a játékvezető azonban nem látott semmit az esetből, így továbbot intett. Ellenben fél perc múlva felmutatta a sárga lapot az ismét nagyon durván szabálytalankodó Bulatovicnak, aki ezúttal a bal szélen "intézte el" ugyanőt.

2. perc: 11-eshez jut a ZTE! Ártatlan szituációban Turkovsot lökte föl a 16-oson belül Radanovic. A megítélt büntetőhöz Bujor állt, rosszul helyezett lövését Németh könnyedén védte, a kipattanó után pedig hiába talált be a román játékos, előtte kézzel ért a labdába, így Fábián játékvezető kifelé fújt szabadrúgást. A lehető legrosszabbul kezdődött a mérkőzés.

1. perc: A ZTE kezdte a mérkőzést, mi pedig nem mondhatunk mást, mint hogy fel az első három pontra!

A mérkőzés előtt köszöntötték Kustán Árpádot, a ZTE FC törzsszurkolóját 50. születésnapja alkalmából. A vendégek szektorában nagyjából 25 szimpatizáns foglal helyet, láthatóan nem szomjasak.

A ZTE csapatában az előzetesen jelzett A. Delic helyén Vlad Bujor kapott helyet a kezdőben. A vendégeknél is van változás, hiszen az egyik legjobb játékosuk, Alempijevic ugyancsak játékra jelentkezett.

Pillanatokon belül kezdődik a mérkőzés, egy sokkon már túl vagyunk, hiszen a sajtóbejárónál egy erősen vérző fejsérült férfit kellett ellátni a mentőknek. Remélhetőleg az úriember azóta már jobban van.

Prukner László legnagyobb gondja csatárjainak hiányzása lesz, nyilvánvalóan nagyobb feladat fog hárulni az eddig igencsak halványan teljesítő Balázs, Turkovs, A. Delic hármasra, csak remélni merjük, hogy ezúttal végre nem csak a mezeiket küldik ki a pályára, hanem valamilyen futballt is láthatunk tőlük. Az ellenfél csapatában is vannak problémák, a két afrikai játékos, Licingi és Foxi múlt heti botránya szolgáltatott megoldani való feladatot Tomiszlav Szivics mesternek. A kecskeméti csapat nagyon masszív, és a nemrég igazolt Lencse érkezésével egy nagyon bizonyítani akaró játékos fogja rohamozni Jahic kapuját. Nem lesz könnyű mérkőzés.

A két csapat legutóbbi bajnoki összecsapásán 2010 október 28-án a ZTE FC 2-1-re nyert. A hazaiaknál az azóta Hollandiába visszatérő Rajcomar kétszer volt eredményes, a KTE Némedi révén válaszolt. Forrás: www.zte.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!