Foci

2011.07.27. 16:52

Hat zalai rangadó lesz ősztől a Bakonyban

A labdarúgó NB III zalai csapatainál zajlik a felkészülés a következő, augusztus 20-án rajtoló idényre. A ZTE II munkáját immár Preisinger Sándor irányítja, de újdonság az is, hogy ősztől három párosításban láthatunk megyei rangadókat az osztályban.

Bóbics László

Utóbbi oka egyszerű: teljesült az NTE 1866 régi álma, a kanizsai csapat a Dráva-csoportból átkerült a bakonyi mezőnybe, a Hévíz és ZTE mellé. Az alábbiakban további információkat gyűjtöttünk csokorba a csapatokról.

A Hévíz FC a Bakony csoportban a 3. helyen zárt tavaly,  s már több mint egy hete készül az új bajnokságra. A szakmai munkát továbbra is Damina László irányítja, a játékosok pedig a hírek szerint szorgalmasan készülnek. A keretből Horváth Elemér Ausztriába, Kovács Zsolt pedig Zalaszentgrótra távozott. Az Illés Akadémiáról ugyanakkor fiatal kapus érkezett, Szabó Ádám személyében. Elképzelhető, hogy lesznek még változások a keretben, de legfőbb törekvésük, hogy a tavalyi dobogós csapat gerincét megtartsák.


Az NTE 1866 Horváth MÉH gyenge ősz után remek tavasszal és a zárásra elért 7. hellyel bizonyította, hogy többre hivatott. Koller Zoltán edző a télen elkezdett munkát szeretné folytatni a fiúkkal, s ettől aztán a múlt szezon második  felében mutatott eredményességet reméli. A nyáron távoztak a csapatból: Markek Tamás, Benkő Péter, Kütsön András, Szelei László, Farkas József. Vannak ugyanakkor új embereik is: Freischmid Roland, Béli Milán és Rákhely Martin is a vasutasoknál folytatja pályafutását. A szakvezetés abban bízik, hogy sikerül átmenteni azt a lendületet, amit a Vasút tavasszal produkált és akkor akár az 5–8. hely valamelyikét is elcsíphetik az új bajnokságban. Bár persze az új mezőny még okozhat nekik meglepetéseket.

A ZTE FC II-nél Balázs Zsolt helyett az egykor a válogatottat is megjárt NB I-es gólkirály, Preisinger Sándor irányítja a jövőben a szakmai munkát. Balázs, az egykori kapus pedig mostantól az U18-as korosztálynál edzősködik tovább. A keret egy részét a jövőben is azok a játékosok adják, akik az első csapatban kevesebb lehetőséget kapnak, a másik fél összetételét illetően viszont még sok a kérdőjel. A jövő héten talán már több konkrétummal tudnak szolgálni a kék-fehérek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!