Foci

2011.05.12. 17:00

Négyet vágott a Lentinek és tovább menetel az Andráshida! (Frissítve a meccs videóösszefoglalójával!)

Szombaton jó meccsen győzött az Egervár a Zalalövő ellen, míg a Zalakaros háromgólos hátrányból állt fel és nyert a Csesztreggel szemben. Döntetlent játszott a Tungsram a Pacsával, a Semjénháza pedig tartalékosan is nyert Gelsén. Vasárnap hozta a kötelezőt Tormaföldén a Teskánd, kiesési randadót nyert a Miklósfa a Pókaszepetk ellen. Az Andráshida helyenként látványos játékkal ütötte ki a Lentit, míg a Napred esélyt sem adott a Zalaszentgrótnak. Eredmények.

Urbanics Pál

Egervári TE - Zalalövő TK 3-1 (1-0)

Egervár, 150 néző. Jv.: Földszin A.

Egervár: Németh - Cséve, Farkas T., Pilisi, Farkas M., Dömötör (Borsos D.), Bogdán, Varga (Papp), Kónya, Bencze, Borsos Cs. (Csík). Edző: Csányi Imre.

Zalalövő: Dóra - Hozbor, Erdei, Kósik, Zelkó, Galambos, Gál, Kovács, Kaszás, Luki (Horváth), Lukács (Balaskó). Edző: Ostrom János.

Remek idő fogadta a mérkőző feleket a szombat kora délutáni derbin. A hazaiak joggal reménykedtek a győzelemben, hiszen az ezt megelőző fordulóban lélekemelő 6-1-es győzelmet arattak Lentiben. Az ellenfél viszont az a Zalalövő volt, amelyik remekül teljesít tavasszal, így senki nem mehetett biztosra... Ennek megfelelően kellő óvatossággal néztek egymással szembe a csapatok, semmit sem bíztak a véletlenre. Az első félidőben leginkább mezőnyben folyt a csata, és hozzá kell tenni, hogy mindkét csapat kitett magáért, remek iramú találkozót láthatott a nagyérdemű. Már mindenki elkönyvelte a gól nélküli első félidőt, egyedül talán Bencze Péter nem, aki egy rövid felszabadításra csapott le, és 16 méterről kilőtte a bal alsó sarkot: 1-0. A második félidőben próbálta ráerőszakolni akaratát a hazaiakra a Lövő, akadtak nagyon szép megoldásaik, azonban sehogysem tudtak a kapuba találni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a második játékrészben legalább két olyan gólt ígérő lehetősége is volt a vendégeknek, amit az asszisztensek lesnek láttak... Hiába volt tehát némileg mezőnyfölényben a Zalalövő, a 68. percben egy szép bal oldalon futó akció után mégis a hazaiak örülhettek, Dömötör lőtte a hálóba a második egervári találatot: 2-0. A gól nem vette el a vendégek kedvét a támadásoktól, és a 80. percben egy nagy kapusbakit kihasználva szépíteni tudott Balaskó: 2-1. A végére maradt a csattanó, hiszen a 88. percben Bencze megszerezte önmaga második, csapata harmadik gólját, amikor egy szöglet utáni védelmi hibát kihasználva a hálóba továbbította a bőrgolyót. Ezzel tehát győzött a taktikusabban játszó, és a helyzeteit jobban kihasználó Egervár és ezzel újra csatlakozott a közvetlen élmezőnyhöz.

Jók: Bencze, Farkas T., Papp, Dömötör M., Pilisi, illetve Hozbor, Kósik, Gál, Kaszás.

Ifjúsági: Egervár - Zalalövő 0-6.

Z.Becsali-Tungsram LSE - Haladás SE Pacsa 1-1 (0-1)

Zalaegerszeg, 80 néző. Jv.: Siket.

Z. Tungsram: Lepár - Balogh, Miszori (Orbán), Salamon, Erdélyi (Kellermann), Gáspár (Simon), Szekeres, Lukács, Kiss, Németh (Farkas), Sárközi. Edző: Jandovics Jenő.

Pacsa: Szommer - Magyar L., Oláh, Magyar I., Blaskovics, Kelemen, Magyar Á., Balhási, Mészáros, Flander, Jónás. Edző: Tóth Attila.

Az első negyedóra végén vezetést szerzett a vendégcsapat Flander révén, ez pedig rányomta a bélyegét a meccs hátralévő részére. A hazaiak mentek előre becsülettel, ám a jól záró pacsai védelmet sehogysem sikerült feltörniük az első félidőben. A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, azzal a különbséggel, hogy végül a 76. percben Balogh egyenlíteni tudott. Az utolsó negyedórában "felborult a pálya", ám mezőnyfölényét nem tudta gólra váltani az egerszegi csapat, így maradt a döntetlen.

Gólszerzők: Balogh, illetve Flander.

Jók: Balogh, Salamon, Szekeres, illetve Flander.

Ifjúsági: Z. Tungsram - Pacsa 9-2.

Gelse Termál SE - Semjénháza SE 0-2 (0-0)

Gelse, 100 néző. Jv.: Husz.

Gelse: Éder - Horváth L., Horváth F., Zsoldos Sz. (Csizmadia Sz.), Tóth, Markotán, Horváth R., Bakonyi P. (Simon R.), Mód, Kovács (Simon Z.), Antal Z. Edző: Tóth Zoltán.

Semjénháza: Lajkó - Kuzma, Németh I. I., Preksen, Csóka, Németh G., Nagy, Mátyás, Tulézi, Korpics, Németh I. II. Edző: Stróber Attila.

Az erősen tartalékos (sőt, cserejátékos nélkül) pályára lépő vendégek kihasználták nagyobb rutinjukat, és megérdemelt győzelmet arattak Gelsén.

Gólszerzők: Mátyás, Németh I. I.

Jók: Antal, Horváth R., illetve Csóka, Németh I. II., Nagy, Németh G.

Ifjúsági: Gelse-Semjénháza 5-2.

Gránit Gyógyfürdő SE - KSE Csesztreg 4-3 (1-3)

Zalakaros, 50 néző. Jv.: Dávid.

Zalakaros: Munkácsi - Kolperger, Majtán T., Hollender, Majtán G., Vincze (Hajmási), László (Szabó), Szollár, Szalai, Pécsi, Nagy R. Edző: Harcz Lajos.

Csesztreg: Balogh - Kasza, Elek, Hermán, Bodó, Kiss B., Nemsics, Pászti, Kovács V., Pethő, Szabó D. (Horváth R.). Edző: Fentős Pál.

A Zalakaros játékosai hatalmas szívről tettek tanúbizonyságot, hiszen 0-3-nál nem adták fel a küzdelmet, sőt a második játékrészben a maguk javára fordították az eredményt!

Gólszerzők: Pécsi, Szalai D., Szollár, Kolperger, illetve Kolperger (öngól), Kiss B., Pethő.

Jók: Munkácsi, Pécsi, Majtán G., Szabó I., illetve Pethő, Pászti, Hermán, Nemsics.

Ifjúsági: Zalakaros - Csesztreg 4-7.

Miklósfa SE - Tóth-Hús Pókaszepetk SE 4-1 (1-0)

Miklósfa, 100 néző. Jv.: Matyi G.

Miklósfa: Freischmid - Tóth, Papp, Csepregi (Verebélyi), Orbán, Szakmeiszter, Matyók (Németh), Béli, Jakab, Pongrácz. Edző: Kiss István.

Pókaszepetk: Juhász - Pintyőke, Tibola, Száraz, Huszár (Kovács), Csécs S., László (Varga), Orbán (Deák), Bertók, Büki, Csécs Z. Edző: Németh Ferenc.

Az utóbbi időben remek formában játszó Miklósfa egy percig sem adott esélyt a Pókaszepetknek és megnyerte a "hatpontos" meccset. A végelszámolásnál ez a győzelem nagyon sokat érhet...

Gólszerzők: Orbán (2), Jakab, Németh, ill. Büki.

Jók: az egész csapat, ill. Büki, Bertók.

Ifjúsági: Miklósfa - Pókaszepetk 5-1.

Tormafölde SE - Let's do it Technoroll TE 0-3 (0-2)

Tormafölde, 70 néző. Jv.: Kovács Zs.

Tormafölde: Papp - Kovács, Hencz, Tóth, Kocsis (Horváth M.), Holl (Kondákor), Polgár Sz. (Igazi), Polgár K., Szabó, Soós, Pörzse. Edző: Hermán István.

Teskánd: Fábián - Palkó, Németh, Szita, Szabó A., Lepár, Nyári, Simon (Farkas), Szabó B. (Nagy), Horváth (Gerencsér), Koczor. Edző: Kovács Imre.

Küzdelmes mérkőzésen a Teskánd megérdemelt győzelmet aratott és megőrizte helyét a tabella élén.

Gólszerzők: Szabó I. (öngól), Papp (öngól), Koczor.

Jók: Hencz, Pörzse, Tóth, Polgár K., ill. Palkó, Simon, Koczor.

Ifjúsági: Tormafölde - Teskánd 2-8.

FC Napred - Zalaszentgróti VFC 4-1 (3-0)

Tótszentmárton, 250 néző. Jv.: Tucsai M.

Tótszentmárton: Csányi - Simon, Kozári, Dezső, Tislér, Vlasics (Horváth), Kósa, Vörös, Kőrösi (Markek D.), Grudics, Kovács (Csányi II.). Edző: Markek István.

Zalaszentgrót: Horváth - Balogh, Vasas, Tóth D., Virágh (Takács), Láncz, Varsányi, Fodor, Propszt (Balogh T.), Balogh Z., Komoróczi. Edző: Fejérvári Ferenc.

A mérkőzés nagy részében jobban koncentráló hazaiak megérdemelten tartották otthon a három pontot.

Gólszerzők: Grudics, Vörös, Kozári, Vasas (öngól), ill. Virágh.

Jók: Grudics (a mezőny legjobbja), Vörös, Kozári, Tislér, ill. Varsányi, Fodor.

Kiállítva: Láncz (80. p., Zalaszentgrót), Kovács D. (kispadról, Zalaszentgrót).

Ifjúsági: FC Napred - Zalaszentgrót 1-3.

Kentaur ASC - Lenti TE 4-0 (1-0)

Andráshida, 150 néző. Jv.: Varga P.

Andráshida: Babina - Varga, Mónok, Bandics, Sági A., Dobos A. (Sziráki P.), Tóth (Kovács L.), Bakonyi (Hideg), Pintér (Sági G.), Csáki, Szíjártó. Edző: Dobos Sándor.

Lenti TE: Balogh T. - Czigány, Magyar A., Molnár (Hóbor), Kancsal, Kiss, Balog Cs., Horváth, Szabó, Füzesi, Kosár (Pozsgai). Edző: Németh Imre.

Az Andráshida remek tavaszi szezont produkál, míg a vendégekről ugyanezt nem lehetett elmondani a találkozó előtt. A múlt heti kiadós hazai vereség után szeretett volna javítani Németh Imre együttese, ennek megfelelően neki is esett ellenfelének a mérkőzés elejétől fogva. Az első negyed órában több lehetősége is volt a gólszerzésre a Lentinek, akiken azonban látszódott az elmúlt hetek gyengébb teljesítménye, rendre rossz megoldást választottak a kapu előtt. A hazai gárda fokozatosan vette át a játék irányítását, és még az első félidőben sikerült a vezetést is megszerezniük. A második játékrészben az Andráshida folytatta remek játékát és egy kis szerencsével akár még nagyobb különbséggel is nyerhettek volna a végére elkedvtelenedő Lentivel szemben. A mérkőzés videóösszefoglalója kedden kerül fel honlapunkra!

Gólszerzők: Pintér (2), Sági A., Tóth.

Jók: Sági A., Szíjártó, Bandics, ill. Balogh T., Balog Cs., Horváth.

Ifjúsági: Andráshida-Lenti 1-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!