Foci

2010.10.06. 08:19

Nem lehet hibázni - A ZTE FC a Honvéd II. vendége szerdán a fővárosban

Zalaegerszeg - Szerda délután a ZTE FC labdarúgócsapata is megkezdi szereplését a Magyar Kupában. Az egerszegiek számára a tét a legjobb 16 közé kerülés, melyet a fővárosban (14.30), a Bp. Honvéd II. vendégeként harcolhatnak ki.

Kerkai Attila

 

Rossz hírek ezek, azonban Csank János vezetőedző szerint nem kell, hogy mindez megzavarja a csapatot, bár elismerte: a hétfői tréning nem a legjobb hangulatban zajlott...

- A játékosoknak túl kell tenniük magukat a nehézségeken, hiszen senki sem örül, hogy két csapattárs is sérülés miatt dől ki a sorból hosszabb időre - kezdte esélylatolgatását a mai találkozó előtt a szakember. - A Honvéd második számú együttese fiatal, képzett játékosokból áll, viszont van átjárás is a fővárosiak NB I-es és az NB II-es csapata között, így az is kérdés, milyen összetételű együttessel találjuk szembe magunkat. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, nem lehet hibázni, nekünk egyértelmű a célunk, vagyis bejutni a következő körbe.


Mint ismert, a ZTE FC májusban, a Magyar Kupa az előző kiírásának döntőjébe jutott, de a DVSC elleni finálét elbukta (3-2) az együttes.

De reménykedhet-e most is a zalai gárda abban, hogy ismét eljut a végső csatáig, azaz a döntőig?

- A kupában szerencse is kell ehhez, például, hogy kivel kerülünk szembe mondjuk a következő körben - állapította meg Csank János. - Persze, a legtovább szeretnénk jutni, de első lépésként szerdán a Honvéd II. együttesén kell továbblépnünk ahhoz, hogy beszéljünk a további terveinkről...

Ami a szerdai összeálítást illeti, Csank János nem csinált titkot belőle, hogy a kapusposzton ezúttal Vlaszák Gézának pihenőt ad, így Sipos Gábor kezd.

A tervezett pályára lépő együttes pedig így fest: Sipos - Kocsárdi, Miljatovic, Varga, Panikvar - Szalai, Máté, Kamber, Illés, Rajcomar, Simon.


Előrehozott a szerdai találkozó

A labdarúgó Magyar Kupa 4. fordulójának hivatalos játéknapja október 27., viszont a Honvéd kérésére került a ZTE FC elleni találkozó szerdára. A kispestiek ugyanis több korosztályos válogatottal is rendelkeznek, akik október végén a nemzeti csapatokban szerepelnek a különböző erőpróbákon, így a fővárosiak kezdeményezték az időpontmódosítást. A ZTE FC ebbe belement, s abba is, hogy a találkozót műfüvön rendezzék, hiszen a szerdai mérkőzést ezen a talajon rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!