Foci

2010.08.12. 06:01

Anglia - Magyarország 2:1 - Gerrard szerint a magyarok "tökös fiúk"

A magyar labdarúgó-válogatott ugyan vezetett a Wembley Stadionban, a szerda esti barátságos mérkőzést mégis az angolok nyerték 2-1-re, miután kapitányuk, Steven Gerrard négy percen belül két gólt szerzett.

MTI


Anglia-Magyarország 2-1 (0-0) Wembley Stadion, 72 024 néző, v.: Stéphane Lannoy (francia)
gólszerzők:
Gerrard (69., 73.), illetve Jagielka (62., öngól)
sárga lap: Rudolf (49.), Laczkó (65.), Koman (74.)

 Anglia: Joe Hart - Glen Johnson, John Terry (Michael Dawson, a szünetben), Phil Jagielka, Ashley Cole (Kieran Gibbs, a szünetben) - Theo Walcott (Ashley Young, a szünetben), Frank Lampard (Bobby Zamora, a szünetben), Steven Gerrard (Jack Wilkshire, 83.), Gareth Barry, Adam Jonhson - Wayne Rooney (James Milner, 67.)

Magyarország: Király Gábor - Szélesi Zoltán, Juhász Roland, Lipták Zoltán (Komlósi Ádám, 55.), Vanczák Vilmos (Laczkó Zsolt, a szünetben) - Dzsudzsák Balázs (Koman Vladimir, a szünetben), Vadócz Krisztián, Elek Ákos (Tóth Balázs, 60.), Huszti Szabolcs (Hajnal Tamás, a szünetben) - Gera Zoltán - Rudolf Gergely (Priskin Tamás, 83.)

 

Az összecsapást egy fantasztikus élőkép vezette be, a két ország "óriás" lobogóját katonák feszítették ki.

A helyi szervezők sajnálatos módon több hibát is elkövettek: a csapatok bemutatása során Rudolf Gergely nevénél Hajnal Tamást láthatták a kivetítőn, majd a magyar himnusz szólt meglepően hamisan, valamint a debütáló szövetségi kapitány, Egervári Sándor helyett rendre a csapatorvost, dr. Szilágyi Györgyöt mutatta a kamera.

A himnuszok után jöhetett a mérkőzés, amelyet az a francia Stéphane Lannoy vezetett, aki a brazil-elefántcsontparti csoporttalálkozón "elnézte" Luís Fabiano dupla kezezését. 

A kezdeti hazai rohamokat követően szépen, fokozatosan magára talált a magyar csapat, és a félidő közepére - igaz, a hazaiak támadtak többet - teljesen egyenrangú ellenfele lett Fabio Capello alakulatának. A hazai drukkerek nem kapták meg azt az ellentmondást nem tűrő játékot, amelyre vágytak, így a 40. percben már füttyszó kísért minden egyes hazai hibát. Az előzetesen "beígért" szidásból egyébként főként John Terrynek és Ashley Cole-nak jutott ki leginkább.
 
A szünetben mindkét kapitány alaposan megkeverte a kártyáit, majd kicsit le is ült a mérkőzés. A 62. percben jött az angol drukkerek nyakába a hidegzuhany, Koman beadást Jagielka ugyanis a saját kapujába rúgta. A magyarok öröme nem tartott sokáig, mivel hét perc múlva Gerrard bombagóljával ismét döntetlen volt az eredmény. Sőt, a Liverpool ikonja négy perc múlva egy fantasztikus cselt bemutatva már saját csapatát jutatta előnyhöz.

Ezzel szinte el is dőlt a találkozó - a szurkolók többsége haza is indult -, ugyanis a magyarok erejéből ekkor már nem igazán futotta a támadásokra.





OLDALTÖRÉS: Nincs ok a szégyenkezésre, Gerrard szerint "tökösek" a magyarok







Nincs ok a szégyenkezésre, Gerrard szerint "tökösek" a magyarok







Nincs ok a szégyenkezésre, Gerrard szerint "tökösek" a magyarok

Nincs ok a szégyenkezésre, Gerrard szerint "tökösek" a magyarok

A magyar labdarúgó-válogatott játékosainak egybehangzó véleménye szerint az együttesnek nem kell szégyenkeznie az angoloktól elszenvedett 2-1-es szerdai vereség miatt. A hazaiak góljait szerző Steven Gerrard szerint a magyarok "tökös fiúk".

"Nehéz mérkőzés volt, az angolok az elején ránk jöttek, de szerencsére utána megnyugodtunk - nyilatkozta a találkozót követően az MTI-nek Gera Zoltán csapatkapitány. - A második félidőben már sokkal jobb volt az összjáték, ennek köszönhetően a vezetést is megszereztük. Sajnos nagyon korán jött az egyenlítés, majd a második góljuk. A végén kiegyenlíthettünk volna, igaz, ők is rúghattak volna még. Összességében szerintem azért nincs miért szégyenkeznünk, új kezdet, új kapitány, új keret, ennek ellenére természetesen nem vagyok elégedett, mivel kikaptunk."
   
Az első félidőben nem történt különösebb esemény, majd a fordulást követően a 62. percben egy öngóllal vezetést szerzett a debütáló Egervári Sándor csapata. A szigetországiak vezére, Steven Gerrard ezután a kezébe vette az irányítást, és a 69. percben egy távoli bombával, négy perccel később pedig egy nagyszerű cselsorozat után vette be Király Gábor kapuját.
   
A válogatottba közel egy év után visszatért Gera hozzátette: reméli, a svédek elleni szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőig sikerül kijavítani a hibákat.
   
Egervári Sándor a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta: a három hét múlva esedékes találkozón a válogatott gerincét várhatóan ugyanezek a futballisták adják majd.   
   
Az angol média munkatársai nem igazán foglalkoztak a magyarokkal, így Fabio Capello szövetségi kapitányból csak annyit lehetet "kihúzni", hogy "kemény mérkőzést játszottak a magyarokkal, akiknek nehéz volt feltörni a védelmét". A helyi újságírókat sokkal jobban foglalkoztatta az, hogy vajon David Beckham lehet-e még válogatott, és meg is szerezték maguknak a csütörtöki címlapsztorit, ugyanis az olasz szakember kijelentette: a Manchester United és a Real Madrid korábbi csillagának "nincs jövője a nemzeti csapatban..."
   
Ezzel ellentétben a mérkőzés hőse, Steven Gerrard már készséggel beszélt az összecsapásról is: 
"Fantasztikus érzés, hogy újra nyertünk. Külön örülök annak, hogy sikerült két gólt szereznem, a magyar csapat karakteres játékot mutatott be, tökös fiúk. Nehéz meccs volt, mert sokáig nem tudtuk feltörni az ellenfél védelmét. Nagyon jól jött a korai egyenlítés" - mondta a Liverpool sztárja.
   
Juhász Roland, a magyar válogatott hátvédje szerint egy rövid kihagyás okozta a vereséget, ugyanakkor dicsérte a csapat szervezettségét, valamint a fiatal játékosokat is.
"Lipták Zolival összesen két napunk volt arra, hogy gyakoroljunk, ennek ellenére úgy érzem, egész jól ment a dolog. Külön szeretném kiemelni Elek Ákost, aki szerintem remekül játszott, nagyszerű ütemben ért oda labdákra" - mondta a belga Anderlecht légiósa.
   
Vadócz Krisztián, az együttes középpályása szintén bizakodóan nyilatkozott: 
"Ez volt az első és utolsó lehetőségünk, hogy az új szakmai stáb ötleteit kivigyük a pályára. Úgy érzem, helyenként sikerült jól játszani. Sajnos a végén azért kicsit felőrlődtünk, elfáradtunk. Három hét múlva már az utolsó bajnokságok is elindulnak, jobb formában lesznek a játékosok. Ez egy jó erőfelmérő volt, szerintem a svédek nem fognak jobban játszani, mint az angolok, így ha itt megálltuk a helyünket, szerintem ott is képesek lehetünk rá."
   
A magyar válogatott szeptember 3-án, Svédországban kezdi meg a 2012-es Európa-bajnokság selejtezősorozatát.

OLDALTÖRÉS: U21-es Eb-selejtező - Magyar győzelem Zenicán






U21-es Eb-selejtező - Magyar győzelem Zenicán






U21-es Eb-selejtező - Magyar győzelem Zenicán






U21-es Eb-selejtező - Magyar győzelem Zenicán

A magyar olimpiai labdarúgó-válogatott kétgólos győzelmet aratott szerdán a bosnyákok vendégeként Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen.

A zenicai találkozón tért vissza az U21-es csapat élére Róth Antal, aki korábban már éveken át irányította ezt a korosztályt.  

Eredmény:
Bosznia-Hercegovina - Magyarország 0-2 (0-0)
g:
Németh (79.), Gosztonyi (82.)

A magyar csapat:

Gulácsi - Lázár, Pintér, Debreceni, Szabó - Gosztonyi (Szakály, 86.), Varga (Korcsmár, 76.), Vass, Balázs (Farkas, 59.) - Szatmári, Németh

Az első játékrészben a házigazdák előtt adódott több lehetőség, s bár néhányszor a magyarok is veszélyeztettek, gól nem született.

A második félidő második felében átvették az irányítást a vendégek, s ennek meg is lett az eredménye. Előbb Németh Krisztián talált a kapuba, majd néhány perccel később egy kontrából Gosztonyi András szerzett "potyaízű" gólt, bebiztosítva ezzel a magyar győzelmet.

A csoport állása:
1. Wales 13 pont/6 mérkőzés
2. Magyarország 12/6
3. Olaszország 10/6
4. Bosznia-Hercegovina 7/6
5. Luxemburg 4/8

A magyarok további programja:
szeptember 4.: Magyarország-Wales
szeptember 7.: Magyarország - Bosznia-Hercegovina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!