Foci

2010.01.11. 08:53

Kemény csaták a Tavirózsa Kupán: balatonlellei siker született

Hévíz – Vasárnap befejeződött a fürdővárosban a 19. alkalommal megrendezett Tavirózsa Kupa Teremlabdarúgó Torna. A győzelmet a balatonlellei Villa Negra együttese szerezte meg.

Bóbics László

Péntek délutántól szombat estig a csoportmérkőzéseket játszották. 20 együttes kezdte meg a küzdelmet, s végül vasárnap reggel 16-an folytatták egyenes kiesésben a csatározást a díszes serlegért. A legjobb 8 között az NB III-as Csesztreg csapatára épülő Dél-zalai Takarékszövetkezet  3-2-re nyert a Viktória ellen, a második mérkőzésen két egykori bajnok csapott össze: a Villa Negra 1-0-ra győzött a bajnoki álmokat dédelgető Cafe Roma ellen.

A Royal Nagykanizsa nagy csatát vívott az egerszegi 100 Országgal. A rendes játékidőben 2-2 volt az állás, de a büntetőknél a megyeszékhelyiek voltak higgadtabbak, és így ők léphettek tovább. A Centro 2-1-re megverte a Galatasirály alakulatát.

A következő körben a 100 Ország tapasztalata sokat ért, 3-0-ra nyert a Dél-zalai Takarékszövetkezet ellen. A győztes csapatban többek közt pályára lépett a ZTE egykori három ismert futballistája is: Szabó II. Zsolt, Balog Csaba és Csóka Zsolt.

A másik ágon a Villa Negra nyert 1-0-ra atöbbek közt Molnár Balázst, Gaál Lászlót és Páli Krisztiánt is a soraiban tudó Centro ellen. A döntőben a Villa Negra és a 100 Ország csaptott öszsze, előbbi csapat végül 2-0-ra győzött.

Végig nagy küzdelem jellemezte a találkozót és paprikás hangulat, de kevés helyzettel. A lelleiek koncentráltak a kapu előtt jobban és számukra ez a végső győzelmet hozta. Néhány sportszerűtlen jelenet is tarkította a finálét, hiszen a kupagyőztes szakvezetője meglökte a játékvezetőt, amiért kiküldték a csarnokból. Ez azonban semmit sem befolyásolt a végeredményen.

A torna végeredménye: 1. Villa Negra (Balatonlelle), 2. 100 Ország (Zalaegerszeg), 3. Dél-zalai Takarékszövetkezet, 4. Centro (Zalaegerszeg). Különdíjak. A legjobb kapus: Kópicz László (100 Ország). Legjobb védő: Páli Krisztián (Centro). Legjobb mezőnyjátékos: Bita László (Villa Negra) Gólkirály: Egle László (100 Ország). A legsportszerűbb csapat: Royal Nagykanizsa.

A torna fővédnöke Vértes Árpád polgármester a következőket mondta a zárást követően: – Annak idején a Fradi és a ZTE vendégjátékával próbáltuk népszerűsíteni csarnokunkban a teremfutballt. Köszönhetően Lázár Lászlónak és társainak, azóta a térség csapatainak részvételével rendkívül népszerű lett a Tavirózsa Kupa. Ezúttal is sok jól képzett futballistát láthattak a nézők. Igaz, viszonylag kevés volt a gól, így a jövőben talán a 4x2 m-es kaput kell majd behozni a tornára, s akkor több találatnak tapsolhatnak a sportbarátok. 

Hiányzott az egységes felfogás

Jó színvonal, nagy küzdelem, látványos meccsek és a szokottnál talán egy kicsit erélytelenebb játékvezetés jellemezte a tornát. A csoportmeccseken, de a későbbiekben mindenképpen jó lett volna egységesíteni a játékvezetői felfogást, s akkor nem fordulhattak volna elő kakaskodások, dulakodások, és a bíróknak is szóló trágár megjegyzések, ha előbb előkerülnek a piros lapok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!