Foci

2009.09.19. 02:29

A ZTE FC egy pontot szerzett Győrben

Győr - Tegnap a labdarúgó NB I 8. fordulójának nyitányát jelentette a ZTE FC győri vendégjátéka, amely zárultával a zalaiak végül értékes pontot szereztek.

zaol.hu

Győri ETO-ZTE FC 1-1 (0-0) Győr, 1800 néző. Jv.: Arany 7 (Vitokai, Kis Z.).

Győr: Stevanovic 6 - Babic 7, Djordjevic 6, Stanisic 6, Szabó O. 5. - Dudás 6 (Copa -, 75. p.), Fehér Z. 6, Józsi 6, Koltai 5 (Brnovic -, 68. p.) - Aleksidze 5, Nicorec 5 (Tokody6, 51.). Vezetőedző: Pintér Attila.

ZTE FC: Vlaszák 5 - Kocsárdi 6, Miljatovic 6 (Panikvar -, 70.), Bogunovic 6, Todorovic 7 - Szalai 6 (Pavicevic -, 75.), Máté 6 - Horváth 5, Magasföldi 5 (Schultz,-, 80.), Kamber 6 - Rudnevs 6. Vezetőedző: Csank János.

Gólszerzők: Babic a 84., ill. Szalai a 63. percben.

Sárga lap: Drodjevic a 45. Stanisics a 77., Stevanovic a 85., ill. Horváth a 39., Máté a 83. percben


A legnagyobb kérdés az volt a ZTE FC győri fellépésével kapcsolatban, hogy a múlt heti, hazai pályán elszenvedett, Újpest elleni fiaskót képes lesz-e feledtetni Csank János együttese. Elvégre a gárda már eddig is túl sok pontot hullajtott el, az esetleges újabb veszteségek immár kínos mértékűre növelhetnék a hiányt. Aztán akadtak kérdőjelek a zalaiak összeállításában is. 

A keddi kupamérkőzésen bokasérülést szenvedett Balázs Zsolt eleve hiányzott, viszont péntek estére kiderült, hogy a másik támadó szellemű játékos, a lett Rudnevs vállalni tudja a játékot. A kiadott nevezési listából egyértelmű volt, hogy a biztonságra törekszik majd a zalai csapat: főképp a középpályát és a védelmet igyekezett megerősíteni a szakvezetés. Essék szó a házigazda Győri ETO FC-ről is: a kisalföldiek nem csináltak titkot belőle, hogy hazai pályán - még akkor is, ha kemény ellenfélnek tartják a Zetét - csakis a győzelem jelent számukra elfogadható eredményt.

A két csapat legutóbbi találkozása nehezen feledhető élményt jelentett sokaknak: ki ne emlékezne az áprilisban, Egerszegen lejátszott találkozóra, amikor a vendég ETO 7-2-es sikerrel tett pontot a kék-fehérek akkori nagy menetelésének végére.

A győriek léptek fel támadóbb szellemben a meccs elején, ami az előzményeket ismerve nem is volt meglepő. A ZTE igyekezett nem túlzottan kinyílni, ám talán ebből kifolyólag is játékosai kevesebbet mozogtak, így pedig nehéz volt elöl lendületbe jönni. A 14. percben aztán Dudás kapott remek labdát középen, jó helyzetből lőhetett, ám Vlaszák lábbal nagyot mentett. 

Bő negyedóra elteltével annyiban változott a helyzet, hogy a zalaiak is többet kezdeményeztek, viszont elöl tulajdonképpen csak Rudnevs tartózkodott, ő pedig sok esetben elárvult , ha a labda hozzá került. Néhány távoli ETO próbálkozáson kívül (ezek is célt tévesztettek egyébként) gyakorlatilag semmilyen veszély nem fenyegette a kapukat. Nem így a 34. percben, amikor az egykori egerszegi játékos, Józsi György elől Kocsárdi mentett szögletre az utolsó pillanatban. A kérdés az volt: ki hibázik előbb, mert úgy tűnt, gólt ígérő helyzetet csakis egy ilyen szituáció hozhat ezen a találkozón.

Szünet után a ZTE egyértelműen feljebb tolta a védekezését, azonban így hátul valamivel szellősebb lett, és a győriek többször is megpróbálták az üres területbe bejátszani a labdát. Az 57. percben Dudás közeli fejese tulajdonképpen ziccert jelentett, ám a labda a kapu helyett mellészállt, a 63. percben pedig a ZTE megszerezte a vezetést. Todorovic balról ívelt középre, a győri kapus társával ütközve röviden öklözte ki a labdát, Szalai pedig 14 méterről, nagyon okosan az üres kapuba fejelt, 0-1. Közben Miljatovic jelezte, nem tudja folytatni a játékot, végül csere lett a dolog vége, és nagy kérdés volt, hogy ez a váltás mennyiben bontja meg a ZTE játékát. 

Egyre veszélyesebben támadott az ETO, aztán a 78. percben Horváth második sárga lapja után megkapta a pirosat is. Ez pedig már olyan csapás volt, amely kétségessé tette, hogy képes lesz-e előnyét megőrizni a ZTE. Sajnos nem bírta... A 84. percben jobbról Babic 20 méterről lőtt kapura, Vlaszák elnézte a labdát, és az a lábát érintve jutott a kapuba, 1-1. 

A végén nagy nyomás nehezedett a ZTE kapujára, de a zalaiak hősiesen védekeztek. Zalai szempontból felemás érzésekkel ért véget a mérkőzés, hiszen csaknem sikerült számára a bravúr, azonban egy távoli lövés megfosztotta ettől a kék-fehéreket. A körülményeket figyelembe véve még így is elfogadható eredmény született a ZTE szempontjából, persze utólag tényleg lehet bosszankodni is: kár volt azért a bekapott gólért. Már csak azért is, mert hétről hétre újabb és újabb bakik miatt veszt el fontos pontokat az egerszegi kék-fehér alakulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!