Foci

2009.08.13. 02:29

Fellebbezni lehet, de nincs értelme

Zalaegerszeg - A ZTE FC stadionjának egymérkőzéses pályabezárása élénk vitát váltott ki. Az MLSZ fegyelmi bizottságának keddi döntése ellen ugyan lehet fellebbezni, ám a kék-fehérek valószínűleg nem élnek ezzel a lehetőséggel.

Kerkai Attila

A ZTE FC mellett a Ferencváros és a Disógyőr is hasonló sorsra jutott, azaz szurkolói rendbontások miatt a másik két csapatnak is zárt kapuk mögött kell lejátszania a soron következő hazai mérkőzését. Fellebbezni ugyan lehetne a döntés ellen, azonban a kék-fehérek nem élnek ezzel a lehetőséggel - tudtuk meg tegnap Dézsi Attila ügyvezetőtől.

- Minden döntés ellen lehet fellebbezni, aminek az ára háromszázezer forint plusz áfa... - kezdte indoklását a sportvezető. - Viszont ablakon kidobott pénz lenne csupán részünkről, hiszen a korábbi, felfüggesztett érvényű pályabezárás ellen nem fellebbeztünk. Az újbóli eseménnyel, a szombati sörösdoboz bedobással az a határozat jogerőre emelkedett. Természetesen megvizsgáltuk a lehetőségeinket, s aztán döntöttünk úgy, hogy nem fellebbezünk, mert nincs miért.

Dézsi Attila ugyanakkor hozzátette: továbbra is túl szigorú büntetésnek tartják, hogy a ZTE FC-Paks találkozón elhangzott szurkolói rigmusok miatt pályabezárással sújtották őket. Indoklásul elmondta: amikor a játékvezető emiatt megszakította a mérkőzést, a rendezők közbeléptek, s ezt követően már nem lehetett hallani az ominózus rigmusokat. Dézsi Attila azt is elmondta, hogy hangot adnak majd ezen véleményüknek, hiszen több klubbal egyetemben túl szigorúnak érzik az MLSZ szankcióit.

Ami a zártkapus találkozót illeti: a DVSC jelezte a ZTE FC-nek, hogy fontos nemzetközi kupakötelezettsége miatt szeretnék elhalasztani az augusztust 22-re kisorsolt mérkőzést. A zalaiak a sportszerűséget szem előtt tartva méltányolják is a kérést, azt viszont szeretnék, hogy belátható időn belül játsszák le a találkozót. Például még szeptember 12. előtt, amikor is az Újpest érkezik Zalaegerszegre. Azt ugyanis végképp nem szeretnék a zalaiaknál, hogy éppen ez a rangadó legyen a zártkapus határozat áldozata ...A DVSC halasztana, a ZTE FC belemegy, ám feltételekkel...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!