Foci

2008.10.11. 02:29

Csank János a Zete új edzője

<b>Zalaegerszeg</b> (bl) - Csütörtökön közös megegyezéssel szerződést bontott a ZTE FC vezetése Supka Attilával. És tegnap bejelentették, hogy Csank János lesz az utód.

Bóbics László

A jeles trénerrel csütörtökön éjszakába nyúló beszélgetést folytatott Nagy Ferenc klubelnök, s ezt követően állapodtak meg. A szakember hétfőn érkezik Egerszegre, s a délutáni edzést már ő tartja.Csank János 

A futballbarátoknak nem kell bemutatni Csank Jánost, aki a hazai trénermezőny egyik legsikeresebb és legtapasztaltabb tagja. Következetes és céltudatos munkájáról híres és erre szükség is lesz Egerszegen, hiszen a zalai kék-fehér gárda az őszi szezonban meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtott. Mondhatnánk úgy is, hogy többnyire a vártnál gyengébb produkcióval szolgálta ki a közönségét. A mesteredző a Békéscsaba együttesével Magyar Kupát nyert, az Egerrel a Fehérvárral és a Siófokkal a második vonalban szerzett aranyérmet, a Váccal és a Ferencvárossal pedig NB I-es bajnoki címig jutott. Közben volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya is.

A Zete tréningjeit egyébként az átmeneti időszakban az a Kovács László irányítja, aki mostanáig Supka Attila segítője volt. Szombatra a REAC ellen előkészületi találkozót terveztek az egerszegiek, ám ez végül is elmarad. Dézsi Attila ügyvezető elnöktől megtudtuk: a keret ma idehaza, házon belül játszik edzőmeccset - legalábbis azok a focisták, akik Dobos Sándor NB II-es csapatában nem lépnek pályára vasárnap.

Ezek is érdekelhetik