Fityeház

2016.12.11. 14:45

Karácsonyi támogatást osztottak - A fityeházi lakhellyel rendelkező mozgássérülteknek is segítettek

Fityeház - Kulturális programokkal színesített falukarácsonyi ünnepséget szerveztek a településen élőknek szombaton a művelődési házban.

Benedek Bálint

A hagyományos adventi hangulatot idéző esemény ezúttal is sok falubelit vonzott, ami nem csoda, hisz az óvodások vidám karácsonyi műsorral kedveskedtek az érdeklődőknek.

- Az ünnep előtt a képviselő testület azon gondolkozott miképpen tudja segíteni a rászorulókat - mondta megnyitó beszédében Tatai István polgármester. - Egész évben mindössze a háromnegyed részét használtuk el a családsegítő normatívának, így az év végére közel 800 ezer forintunk maradt.

A helyi óvodások karácsonyi műsora hatalmas sikert aratott Fotó: Szakony Attila

A településvezető hozzátette: az összeg felét minden 18. életévét be nem töltött fityeházi fiatal kapja meg, míg a többit a helyi mozgássértültek között osztják fel.

Cseresnyés Péter államtitkár beszédében a karácsonyvárás csodájára valamint az ünnep lényegére emlékeztette az egybegyűlteket.

- Advent idején érdemes megpihenni, gondolkodni és a szeretteink között lenni - fűzte hozzá. - Rendkívül fontos, hogy ne csak karácsonykor, s kiemelt ünnepeken, hanem az élet többi területén is megbecsüljük és szeressük egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!