Eszteregnye

2017.03.01. 13:29

Megszépültek az út menti feszületek

Eszteregnye – Út menti feszületeket újítottak fel a közelmúltban a településen, illetve a közigazgatásilag a faluhoz tartozó Obornakon.

Horváth-Balogh Attila

Minderről Burcsi János polgármester számolt be lapunknak.

– Az egész folyamat úgy indult, hogy egyszer bejött hozzám az egyik ügyfél, Major Lajos bácsi, aki felhívta a figyelmem arra, hogy van a temetőben egy hősi halott, akinek a sírját, pontosabban az emlékművét nem gondozza senki – bocsátotta előre a polgármester. – Természetesen, kimentem a temetőbe, megnéztem a sírt és a bácsinak igaza volt.

Felújítottuk az emlékművet, s ennek nyomán szúrt szemet Eszteregnye út menti feszületeinek állapota. Tudni kell ezekről, hogy legalább kétszáz évesek, tehát elég elgyötört állapotúak voltak. Kettőt itt, Eszteregnyén, kettőt pedig Obornakon tettünk rendbe. Sőt, a munkálatokból kivette részét a Varga-család is, akiknek a földterületén szintén áll egy feszület.

Burcsi János polgármester az egyik felújított feszülettel Fotó: Szakony Attila

Burcsi János hozzátette: nem volt egyszerű munka ez, hiszen állványzattal nem rendelkeztek, létráról kellett megoldaniuk mindent. A festés – legfőképpen az alakok festése – egy helyi tehetséges ember, az akkor közfoglalkoztatottként dolgozó Novák Gábort dicséri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!