A segítségnyújtás a hivatása

2019.09.07. 15:30

Ismerd meg a Sármelléki Légimentő Bázis mentőorvosát, Galgóczi Júliát (videó)

A Sármelléki Légimentő Bázis napkeltétől napnyugtáig áll a bajbajutottak szolgálatában. Ahhoz, hogy a legmagasabb színvonalon működhessen tovább, életre hívtak egy jótékonysági futóversenyt, melynek Keszthely ad otthont szeptember 14-én. Ennek apropóján a mentőorvosként dolgozó Galgóczi Júliát kérdeztük, aki mesélt nekünk az orvosi helytállásról, valamint az életviteléről egyaránt.

Ujvári Klaudia

Fotó: Ferenczi Krisztián

Fuss, hogy mások is túlélhessék

Magyarország terültetén hét helyszínen üzemel légimentő bázis: Budaörs, Balatonfüred, Debrecen, Miskolc, Pécs, illetve Sármellék. Ez utóbbit kerestük fel a szeptember 14-én, Keszthelyen tartandó jótékonysági futás kapcsán. A kezdeményezés célja nem más, mint a Sármelléki Légimentő Bázis segítése, szakmai és technikai korszerűsítése.

Az életmentésre tették fel az életüket
Fotó: Ferenczi Krisztián

Bemutatkozik a bázis mentőorvosa

Galgóczi Júlia december óta éli meg a kihívásokkal teli munkát kollégáival, mindamellett, hogy főmunkaidőben a budapesti Honvédkórházban dolgozik aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvosjelöltként. Mindkét terület rendkívül fontos számára.

Galgóczi Júlia
Fotó: Ferenczi Krisztián

Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy miből áll pontosan a légimentők munkája, és hogyan épül fel egy napjuk? Rövid videónkból ez is kiderül:

IDE kattintva Te is nevezhetsz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!