Életmód

2013.02.13. 14:50

Két zalai orvos a legjobbak között

Zalaegerszeg - A napokban kiosztották az orvosszakma elismerését szolgáló Astellas-díjakat, amelyek közt a közönség díjakon túl szakmaiak is akadnak. E körben a Zala Megyei Kórház két főorvos is a döntősök közé került.

Magyar Hajnalka

Dr. Nagy Klára és dr. Milics Márta egyaránt bekerült a szakmai döntősök közé

A tavalyihoz hasonlóan  most is 5 orvosszakmai kategóriában érkeztek jelölések: alapellátás, orvosi diagnosztika, sebészet, konzervatív orvosi szakterületek, valamint a rehabilitáció és krónikus ellátás. Utóbbi kategóriában tavaly épp  dr. Ruzsa Ágnes, a zalai  onkológia vezetője nyert.

Idén sem maradtunk zalai elismerések nélkül, ugyanis a   dr. Perner Ferenc sebész professzor vezette szakmai zsűri döntése alapján  a 2012-es Év orvosa pályázat szakmai döntősei közé jutott dr. Milics Margit, a Zala Megyei Kórház radiológia és izotópdiagnosztikai osztályának főorvosa, továbbá dr. Nagy Klára, a  kardiológiai rehabilitáció főorvosa.   Dr. Milics Margit a  radiológiai minden ágában kiemelkedő tapasztalattal bír.  1986-ban végzett a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, azóta a Zala Megyei Kórház radiológia osztályán dolgozik. Tevékeny részt vállalt  a kórház, és egyben a nyugat-dunántúli régió első, modern mammográfiás labor munkájának megszervezésébe és elindításába. 1995-ben az országban elsők között indítottak  szervezett mammográfiás szűrést panaszmentes nők számára. A radiológia más területein is aktív (ultrahang, CT, MR vizsgálatok leletezése, klinikusokkal való konzultáció), s a kórházban működő onkológiai team vezető radiológus tagja.

Dr. Nagy  Klára az egyetem elvégzése óta a megyei kórházban dolgozik. Belgyógyászati, kardiológiai és kardiológiai rehabilitációs szakvizsgával rendelkezik,  jelenleg a kardiológiai rehabilitációs részleg vezetője.  Folyamatosan részt vesz  a kardiológiai rehabilitációs osztály szakdolgozóinak, legújabban pedig az egészségügyi főiskola gyógytornász hallgatóinak képzésében. Meggyőződése,  hogy orvosként úgy kell közelítenie  embertársaihoz, amilyen magatartást betegként ő maga  is elvárna  a kollégáktól.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!