Egyéb

2011.06.08. 17:53

Ki veszi át Hévíz város kulcsát?

A suliban mindig a nyári szünetet megelőző napok telnek leglassabban, ám Hévízen már csütörtöktől hangolódhatnak a diákok a vakációra. Június 9. és 16. között számtalan program várja őket.

Péter Gyöngyi

Megannyi sportrendezvény, táncmulatság és számtalan koncert kínál kikapcsolódást az elkövetkező napokban az Indul a Hévízi vakáció nevű  program keretében.


- Hévízről elterjedt, és ezzel nincs is semmi probléma, hiszen igaz,  hogy elsősorban az idősebbek látogatják. Többségében valóban ők járnak hozzánk gyógyulni, regenerálódni. Fontosnak tartjuk azonban, hogy ne feledkezzünk meg a fiatalokról sem - mondta Papp Gábor polgármester, aki feleségével öt gyermeket, egy 18 éves fiút, egy 17, egy 14, egy 11 és egy 5 éves leányt nevel. - Ezzel a programmal is szeretnénk tenni a belföldi turizmusért, jó lenne, ha az ifjabb generáció szintén felfedezné magának a várost. Ugyanakkor itt is élnek természetesen fiatalok, működik egy általános iskola és egy gimnázium is, tehát szeretnénk a fiatal, valamint a fiatalosabb réteg kedvében járni. A generációkat egy-egy rendezvénnyel is össze lehet hozni, a Hévízi vakáció programjai között reményeink szerint a nagyszülő, a szülő és a gyermek is megtalálja a számára legideálisabbat.  


- Szeretnénk, ha már a tanév utolsó napjaiban ráhangolódhatnának a diákok a nyári szünetre, még abban a közegben, ahol idejük nagy részét töltik. Kegyetlenül feszes tempóban élik ők is a mindennapjaikat, szeretnénk, ha feloldódnának. A rendezvények nem oktató jellegűek, nem kötelezőek, a város, a helyszín eleve megadja a lehetőséget mindenkinek arra, hogy belesodródjon, része legyen a történéseknek, ha akar, hazamehet, aztán újra visszatérhet... A szabadság, a lazaság a lényeg azzal  együtt, hogy nem ostoba, butító prgramokról van szó - fogalmazott Halász Gábor, a hévízi Gróf I. Festetics György  Művelődéi Központ, Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény igazgatója, akiben már évekkel ezelőtt felmerült a diákpolgármester- választás játékának gondolata.

A vakációindító program keretében 10-16 éves ifjak indulhatnak a polgármesteri székért, és a nyertes egy napra át is veheti persze Hévíz irányítását.

- Lényegében majd' minden úgy zajlik, mint a valóságban, csak az időintervallumok rövidebbek. A jelöltek még kampányfőnököt is választanak, aki nem lehet felnőtt - említette Halász Gábor.


Június 9-én kiírja a rendkívüli választásokat, aztán a  vállalkozó kedvű diákoknak ajánlószelvényt kell gyűjteniük, tartanak kortesbeszédeket is. Motiváció is van, tiszteletdíj jár a nyertesnek. A  választást június 16-án rendezik, a győztes június 20-án lép hivatalba, akkor veszi át Hévíz város kulcsát Papp Gábor polgármestertől.

- A nyertesnek feszes lesz a munkatempója, már reggel ott áll majd a hivatali autó a háza előtt,  és attól kezdve, úgy, ahogy az igazi polgármester, estig dolgozik. A kabinetfőnök megtervezi a napját, már most alakul a napirendje. Ezt a részét nem szeretnénk elviccelni - mondta Halász Gábor. - Mókás és szellemes játékra készülünk. Megannyi sportrendezvény, táncmulatság és számtalan koncert kínál kikapcsolódást az elkövetkező napokban az Indul a Hévízi vakáció nevű  program keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!