Egyéb

2010.01.04. 07:05

A nagykanizsai kórház százmilliós bevásárlólistája

Nagykanizsa közgyűlése legutóbbi ülésén úgy döntött: 103,2 millió forintot biztosít a Kanizsai Dorottya Kórház gép-műszer beszerzéseire.

Szalabán Attila

Az egészségügyi intézmény vezetése által összeállított kívánságlista szerint ebből az összegből jövőre tizennégy feladatot oldanának meg. A legköltségesebb ezek közül egy kardiológiai ultrahang diagnosztikai készülék és tartozékainak a beszerzése lesz, valamivel több, mint 47,5 millió forintért.

A következő tétel nagyságrendekkel olcsóbb, de még mindig 16,8 millió forintba kerül: a szülészet-nőgyógyászat részére ultrahang diagnosztikai készüléket vesznek, de többek között vásárolnak még elektrosebészeti műszert, velőfúrókat és sárgaságmérőt a neonatológiának.

A pénzből több javításra is sor kerülhet: a traumatológián felújítják a sűrített levegő központot, rekonstruálják a központi műtő légtechnikai rendszerét, és a gasztroenteorológiai osztály video-gastroscopját is rendbehozzák. A kanizsai közgyűlés további 6,8 millió forintról is határozatot hozott. Ezért az összegért elvégzik a liftek karbantartását, a kötelező érintés-, tűz és villámvédelmi felülvizsgálatokat, valamint megjavítanának egy video-colonoscopot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!