Egyéb

2009.12.18. 06:35

Zalai egyetemista a fapados Dakar-ralin Afrikában (több fotóval)

Lassan egy éve lesz, hogy elindult január 17-én a Budapest-Bamako rali, a mezőnyben egy zalai egyetemistával, aki szerencsés esetben újabb év múltával megint Afrika felé veheti az irányt.

MTI

 

A sofőrködés is Szücs Tiborra maradt miután átértek a fekete kontinensre.

- Előtte váltottuk egymást, de ott a homokban mindig elakadtunk, untam már az ásást, inkább átvettem a vezetést - magyarázta. Ez olyan jól sikerült neki, hogy az utolsó előtti napon például egy 380 kilométeres szakaszt egyhuzamban teljesített és a harmadik helyre hozta fel a kocsit. Végül a versenyt a hatvanegyedik helyen zárták, mert mások műszaki mentése miatt sok időt vesztettek. Két hét és 8500 kilométer után jutottak el Mali fővárosába, Bamakóba. (A túra fotói a http://picasaweb.google.hu/universiteam2009 oldalon láthatók.)

Szücs Tibor terveibe Afrika kitörhetetlenül bekerült. A 2010-es Bamako ralit ugyan kihagyja, de már szerveződik két autóval a következő évben az egyetem csapata, amelyik Sopronból indul útnak. Mindenképpen velük akar tartani, és azt is a fejébe vette, hogy elautózik Kenyába is, amihez már gyűjti a társakat.



A KARITATÍV RALI TÖRTÉNETE
Az első „fapados Dakar” 2005 karácsonyának második napján startolt a Hősök teréről, és 15 nap alatt 7632 km-t teljesített. A magyar–afrikai autóversenyen nyolc országból 102 versenyző, 42 csapat állt rajthoz. Amatőrök és kalandorok tehették próbára járművüket, és magukat. Többségük ezelőtt még kisebb autóversenyen sem vett részt. A teljesítendő táv 2009-ben 8760 km-re nőtt, a verseny időtartama pedig 16 nap lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!