Egyéb

2009.12.29. 10:26

Kuktatrükkök háziasszonyoknak az újévre

Így ünnepek táján jól jön a háziasszonyoknak néhány ősrégi bevált "kuktatrükk". Például a fémdobozban tárolt sütemény friss marad, ha mellé teszünk egy fél almát...

l Az aprósütemény tárolására szolgáló fémdobozt béleljük ki pergamennel vagy selyempapírral.

l Ha az aprósütemény kiszáradt, kartondobozba zárjuk, tegyünk egy nedves kendőt a fémdoboz fedele és a kartondoboz közé, és csukjuk be. Hűvös helyen tároljuk.

l A maradék süteményt, illetve kalácsot szorosan csavarjuk alufóliába és tegyük a hűtőbe.

l A kalács frissen vágott felületére fogvájóval tűzzünk egy szelet friss kenyeret, nem fog kiszáradni. (Mármint a kalács.)

l Ha a levesben főtt zöldségből marad, felhasználhatjuk rizottónak, zöldségkroketthez, készíthetünk belőle salátát. Vágjuk apró kockákra, vegyítsünk közé apró kockára vágott savanyú uborkát, almát és az egészet keverjük össze tartármártással.

l Ha túl sok szendvicset készítettünk, frissen marad másnapig salátalevélbe göngyölve a hűtőszekrényben.

l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.

l Az aprósütemény tárolására szolgáló fémdobozt béleljük ki pergamennel vagy selyempapírral.

l Ha az aprósütemény kiszáradt, kartondobozba zárjuk, tegyünk egy nedves kendőt a fémdoboz fedele és a kartondoboz közé, és csukjuk be. Hűvös helyen tároljuk.

l A maradék süteményt, illetve kalácsot szorosan csavarjuk alufóliába és tegyük a hűtőbe.

l A kalács frissen vágott felületére fogvájóval tűzzünk egy szelet friss kenyeret, nem fog kiszáradni. (Mármint a kalács.)

l Ha a levesben főtt zöldségből marad, felhasználhatjuk rizottónak, zöldségkroketthez, készíthetünk belőle salátát. Vágjuk apró kockákra, vegyítsünk közé apró kockára vágott savanyú uborkát, almát és az egészet keverjük össze tartármártással.

l Ha túl sok szendvicset készítettünk, frissen marad másnapig salátalevélbe göngyölve a hűtőszekrényben.

l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.

l Az aprósütemény tárolására szolgáló fémdobozt béleljük ki pergamennel vagy selyempapírral.

l Ha az aprósütemény kiszáradt, kartondobozba zárjuk, tegyünk egy nedves kendőt a fémdoboz fedele és a kartondoboz közé, és csukjuk be. Hűvös helyen tároljuk.

l A maradék süteményt, illetve kalácsot szorosan csavarjuk alufóliába és tegyük a hűtőbe.

l A kalács frissen vágott felületére fogvájóval tűzzünk egy szelet friss kenyeret, nem fog kiszáradni. (Mármint a kalács.)

l Ha a levesben főtt zöldségből marad, felhasználhatjuk rizottónak, zöldségkroketthez, készíthetünk belőle salátát. Vágjuk apró kockákra, vegyítsünk közé apró kockára vágott savanyú uborkát, almát és az egészet keverjük össze tartármártással.

l Ha túl sok szendvicset készítettünk, frissen marad másnapig salátalevélbe göngyölve a hűtőszekrényben.

l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.

l Az aprósütemény tárolására szolgáló fémdobozt béleljük ki pergamennel vagy selyempapírral.

l Ha az aprósütemény kiszáradt, kartondobozba zárjuk, tegyünk egy nedves kendőt a fémdoboz fedele és a kartondoboz közé, és csukjuk be. Hűvös helyen tároljuk.

l A maradék süteményt, illetve kalácsot szorosan csavarjuk alufóliába és tegyük a hűtőbe.

l A kalács frissen vágott felületére fogvájóval tűzzünk egy szelet friss kenyeret, nem fog kiszáradni. (Mármint a kalács.)

l Ha a levesben főtt zöldségből marad, felhasználhatjuk rizottónak, zöldségkroketthez, készíthetünk belőle salátát. Vágjuk apró kockákra, vegyítsünk közé apró kockára vágott savanyú uborkát, almát és az egészet keverjük össze tartármártással.

l Ha túl sok szendvicset készítettünk, frissen marad másnapig salátalevélbe göngyölve a hűtőszekrényben.

l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.

l Ha az aprósütemény kiszáradt, kartondobozba zárjuk, tegyünk egy nedves kendőt a fémdoboz fedele és a kartondoboz közé, és csukjuk be. Hűvös helyen tároljuk.

l A maradék süteményt, illetve kalácsot szorosan csavarjuk alufóliába és tegyük a hűtőbe.

l A kalács frissen vágott felületére fogvájóval tűzzünk egy szelet friss kenyeret, nem fog kiszáradni. (Mármint a kalács.)

l Ha a levesben főtt zöldségből marad, felhasználhatjuk rizottónak, zöldségkroketthez, készíthetünk belőle salátát. Vágjuk apró kockákra, vegyítsünk közé apró kockára vágott savanyú uborkát, almát és az egészet keverjük össze tartármártással.

l Ha túl sok szendvicset készítettünk, frissen marad másnapig salátalevélbe göngyölve a hűtőszekrényben.

l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.

l Ha az aprósütemény kiszáradt, kartondobozba zárjuk, tegyünk egy nedves kendőt a fémdoboz fedele és a kartondoboz közé, és csukjuk be. Hűvös helyen tároljuk.

l A maradék süteményt, illetve kalácsot szorosan csavarjuk alufóliába és tegyük a hűtőbe.

l A kalács frissen vágott felületére fogvájóval tűzzünk egy szelet friss kenyeret, nem fog kiszáradni. (Mármint a kalács.)

l Ha a levesben főtt zöldségből marad, felhasználhatjuk rizottónak, zöldségkroketthez, készíthetünk belőle salátát. Vágjuk apró kockákra, vegyítsünk közé apró kockára vágott savanyú uborkát, almát és az egészet keverjük össze tartármártással.

l Ha túl sok szendvicset készítettünk, frissen marad másnapig salátalevélbe göngyölve a hűtőszekrényben.

l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.

l A maradék süteményt, illetve kalácsot szorosan csavarjuk alufóliába és tegyük a hűtőbe.

l A kalács frissen vágott felületére fogvájóval tűzzünk egy szelet friss kenyeret, nem fog kiszáradni. (Mármint a kalács.)

l Ha a levesben főtt zöldségből marad, felhasználhatjuk rizottónak, zöldségkroketthez, készíthetünk belőle salátát. Vágjuk apró kockákra, vegyítsünk közé apró kockára vágott savanyú uborkát, almát és az egészet keverjük össze tartármártással.

l Ha túl sok szendvicset készítettünk, frissen marad másnapig salátalevélbe göngyölve a hűtőszekrényben.

l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.

l A maradék süteményt, illetve kalácsot szorosan csavarjuk alufóliába és tegyük a hűtőbe.

l A kalács frissen vágott felületére fogvájóval tűzzünk egy szelet friss kenyeret, nem fog kiszáradni. (Mármint a kalács.)

l Ha a levesben főtt zöldségből marad, felhasználhatjuk rizottónak, zöldségkroketthez, készíthetünk belőle salátát. Vágjuk apró kockákra, vegyítsünk közé apró kockára vágott savanyú uborkát, almát és az egészet keverjük össze tartármártással.

l Ha túl sok szendvicset készítettünk, frissen marad másnapig salátalevélbe göngyölve a hűtőszekrényben.

l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.

l A kalács frissen vágott felületére fogvájóval tűzzünk egy szelet friss kenyeret, nem fog kiszáradni. (Mármint a kalács.)

l Ha a levesben főtt zöldségből marad, felhasználhatjuk rizottónak, zöldségkroketthez, készíthetünk belőle salátát. Vágjuk apró kockákra, vegyítsünk közé apró kockára vágott savanyú uborkát, almát és az egészet keverjük össze tartármártással.

l Ha túl sok szendvicset készítettünk, frissen marad másnapig salátalevélbe göngyölve a hűtőszekrényben.

l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.

l A kalács frissen vágott felületére fogvájóval tűzzünk egy szelet friss kenyeret, nem fog kiszáradni. (Mármint a kalács.)

l Ha a levesben főtt zöldségből marad, felhasználhatjuk rizottónak, zöldségkroketthez, készíthetünk belőle salátát. Vágjuk apró kockákra, vegyítsünk közé apró kockára vágott savanyú uborkát, almát és az egészet keverjük össze tartármártással.

l Ha túl sok szendvicset készítettünk, frissen marad másnapig salátalevélbe göngyölve a hűtőszekrényben.

l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.

l Ha a levesben főtt zöldségből marad, felhasználhatjuk rizottónak, zöldségkroketthez, készíthetünk belőle salátát. Vágjuk apró kockákra, vegyítsünk közé apró kockára vágott savanyú uborkát, almát és az egészet keverjük össze tartármártással.

l Ha túl sok szendvicset készítettünk, frissen marad másnapig salátalevélbe göngyölve a hűtőszekrényben.

l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.

l Ha a levesben főtt zöldségből marad, felhasználhatjuk rizottónak, zöldségkroketthez, készíthetünk belőle salátát. Vágjuk apró kockákra, vegyítsünk közé apró kockára vágott savanyú uborkát, almát és az egészet keverjük össze tartármártással.

l Ha túl sok szendvicset készítettünk, frissen marad másnapig salátalevélbe göngyölve a hűtőszekrényben.

l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.

l Ha túl sok szendvicset készítettünk, frissen marad másnapig salátalevélbe göngyölve a hűtőszekrényben.

l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.

l Ha túl sok szendvicset készítettünk, frissen marad másnapig salátalevélbe göngyölve a hűtőszekrényben.

l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.

l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.

l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!