2009.12.29. 10:26
Kuktatrükkök háziasszonyoknak az újévre
Így ünnepek táján jól jön a háziasszonyoknak néhány ősrégi bevált "kuktatrükk". Például a fémdobozban tárolt sütemény friss marad, ha mellé teszünk egy fél almát...
l Az aprósütemény tárolására szolgáló fémdobozt béleljük ki pergamennel vagy selyempapírral.
l Ha az aprósütemény kiszáradt, kartondobozba zárjuk, tegyünk egy nedves kendőt a fémdoboz fedele és a kartondoboz közé, és csukjuk be. Hűvös helyen tároljuk.
l A maradék süteményt, illetve kalácsot szorosan csavarjuk alufóliába és tegyük a hűtőbe.
l A kalács frissen vágott felületére fogvájóval tűzzünk egy szelet friss kenyeret, nem fog kiszáradni. (Mármint a kalács.)
l Ha a levesben főtt zöldségből marad, felhasználhatjuk rizottónak, zöldségkroketthez, készíthetünk belőle salátát. Vágjuk apró kockákra, vegyítsünk közé apró kockára vágott savanyú uborkát, almát és az egészet keverjük össze tartármártással.
l Ha túl sok szendvicset készítettünk, frissen marad másnapig salátalevélbe göngyölve a hűtőszekrényben.
l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.
l Az aprósütemény tárolására szolgáló fémdobozt béleljük ki pergamennel vagy selyempapírral.
l Ha az aprósütemény kiszáradt, kartondobozba zárjuk, tegyünk egy nedves kendőt a fémdoboz fedele és a kartondoboz közé, és csukjuk be. Hűvös helyen tároljuk.
l A maradék süteményt, illetve kalácsot szorosan csavarjuk alufóliába és tegyük a hűtőbe.
l A kalács frissen vágott felületére fogvájóval tűzzünk egy szelet friss kenyeret, nem fog kiszáradni. (Mármint a kalács.)
l Ha a levesben főtt zöldségből marad, felhasználhatjuk rizottónak, zöldségkroketthez, készíthetünk belőle salátát. Vágjuk apró kockákra, vegyítsünk közé apró kockára vágott savanyú uborkát, almát és az egészet keverjük össze tartármártással.
l Ha túl sok szendvicset készítettünk, frissen marad másnapig salátalevélbe göngyölve a hűtőszekrényben.
l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.
l Az aprósütemény tárolására szolgáló fémdobozt béleljük ki pergamennel vagy selyempapírral.
l Ha az aprósütemény kiszáradt, kartondobozba zárjuk, tegyünk egy nedves kendőt a fémdoboz fedele és a kartondoboz közé, és csukjuk be. Hűvös helyen tároljuk.
l A maradék süteményt, illetve kalácsot szorosan csavarjuk alufóliába és tegyük a hűtőbe.
l A kalács frissen vágott felületére fogvájóval tűzzünk egy szelet friss kenyeret, nem fog kiszáradni. (Mármint a kalács.)
l Ha a levesben főtt zöldségből marad, felhasználhatjuk rizottónak, zöldségkroketthez, készíthetünk belőle salátát. Vágjuk apró kockákra, vegyítsünk közé apró kockára vágott savanyú uborkát, almát és az egészet keverjük össze tartármártással.
l Ha túl sok szendvicset készítettünk, frissen marad másnapig salátalevélbe göngyölve a hűtőszekrényben.
l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.
l Az aprósütemény tárolására szolgáló fémdobozt béleljük ki pergamennel vagy selyempapírral.
l Ha az aprósütemény kiszáradt, kartondobozba zárjuk, tegyünk egy nedves kendőt a fémdoboz fedele és a kartondoboz közé, és csukjuk be. Hűvös helyen tároljuk.
l A maradék süteményt, illetve kalácsot szorosan csavarjuk alufóliába és tegyük a hűtőbe.
l A kalács frissen vágott felületére fogvájóval tűzzünk egy szelet friss kenyeret, nem fog kiszáradni. (Mármint a kalács.)
l Ha a levesben főtt zöldségből marad, felhasználhatjuk rizottónak, zöldségkroketthez, készíthetünk belőle salátát. Vágjuk apró kockákra, vegyítsünk közé apró kockára vágott savanyú uborkát, almát és az egészet keverjük össze tartármártással.
l Ha túl sok szendvicset készítettünk, frissen marad másnapig salátalevélbe göngyölve a hűtőszekrényben.
l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.
l Ha az aprósütemény kiszáradt, kartondobozba zárjuk, tegyünk egy nedves kendőt a fémdoboz fedele és a kartondoboz közé, és csukjuk be. Hűvös helyen tároljuk.
l A maradék süteményt, illetve kalácsot szorosan csavarjuk alufóliába és tegyük a hűtőbe.
l A kalács frissen vágott felületére fogvájóval tűzzünk egy szelet friss kenyeret, nem fog kiszáradni. (Mármint a kalács.)
l Ha a levesben főtt zöldségből marad, felhasználhatjuk rizottónak, zöldségkroketthez, készíthetünk belőle salátát. Vágjuk apró kockákra, vegyítsünk közé apró kockára vágott savanyú uborkát, almát és az egészet keverjük össze tartármártással.
l Ha túl sok szendvicset készítettünk, frissen marad másnapig salátalevélbe göngyölve a hűtőszekrényben.
l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.
l Ha az aprósütemény kiszáradt, kartondobozba zárjuk, tegyünk egy nedves kendőt a fémdoboz fedele és a kartondoboz közé, és csukjuk be. Hűvös helyen tároljuk.
l A maradék süteményt, illetve kalácsot szorosan csavarjuk alufóliába és tegyük a hűtőbe.
l A kalács frissen vágott felületére fogvájóval tűzzünk egy szelet friss kenyeret, nem fog kiszáradni. (Mármint a kalács.)
l Ha a levesben főtt zöldségből marad, felhasználhatjuk rizottónak, zöldségkroketthez, készíthetünk belőle salátát. Vágjuk apró kockákra, vegyítsünk közé apró kockára vágott savanyú uborkát, almát és az egészet keverjük össze tartármártással.
l Ha túl sok szendvicset készítettünk, frissen marad másnapig salátalevélbe göngyölve a hűtőszekrényben.
l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.
l A maradék süteményt, illetve kalácsot szorosan csavarjuk alufóliába és tegyük a hűtőbe.
l A kalács frissen vágott felületére fogvájóval tűzzünk egy szelet friss kenyeret, nem fog kiszáradni. (Mármint a kalács.)
l Ha a levesben főtt zöldségből marad, felhasználhatjuk rizottónak, zöldségkroketthez, készíthetünk belőle salátát. Vágjuk apró kockákra, vegyítsünk közé apró kockára vágott savanyú uborkát, almát és az egészet keverjük össze tartármártással.
l Ha túl sok szendvicset készítettünk, frissen marad másnapig salátalevélbe göngyölve a hűtőszekrényben.
l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.
l A maradék süteményt, illetve kalácsot szorosan csavarjuk alufóliába és tegyük a hűtőbe.
l A kalács frissen vágott felületére fogvájóval tűzzünk egy szelet friss kenyeret, nem fog kiszáradni. (Mármint a kalács.)
l Ha a levesben főtt zöldségből marad, felhasználhatjuk rizottónak, zöldségkroketthez, készíthetünk belőle salátát. Vágjuk apró kockákra, vegyítsünk közé apró kockára vágott savanyú uborkát, almát és az egészet keverjük össze tartármártással.
l Ha túl sok szendvicset készítettünk, frissen marad másnapig salátalevélbe göngyölve a hűtőszekrényben.
l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.
l A kalács frissen vágott felületére fogvájóval tűzzünk egy szelet friss kenyeret, nem fog kiszáradni. (Mármint a kalács.)
l Ha a levesben főtt zöldségből marad, felhasználhatjuk rizottónak, zöldségkroketthez, készíthetünk belőle salátát. Vágjuk apró kockákra, vegyítsünk közé apró kockára vágott savanyú uborkát, almát és az egészet keverjük össze tartármártással.
l Ha túl sok szendvicset készítettünk, frissen marad másnapig salátalevélbe göngyölve a hűtőszekrényben.
l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.
l A kalács frissen vágott felületére fogvájóval tűzzünk egy szelet friss kenyeret, nem fog kiszáradni. (Mármint a kalács.)
l Ha a levesben főtt zöldségből marad, felhasználhatjuk rizottónak, zöldségkroketthez, készíthetünk belőle salátát. Vágjuk apró kockákra, vegyítsünk közé apró kockára vágott savanyú uborkát, almát és az egészet keverjük össze tartármártással.
l Ha túl sok szendvicset készítettünk, frissen marad másnapig salátalevélbe göngyölve a hűtőszekrényben.
l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.
l Ha a levesben főtt zöldségből marad, felhasználhatjuk rizottónak, zöldségkroketthez, készíthetünk belőle salátát. Vágjuk apró kockákra, vegyítsünk közé apró kockára vágott savanyú uborkát, almát és az egészet keverjük össze tartármártással.
l Ha túl sok szendvicset készítettünk, frissen marad másnapig salátalevélbe göngyölve a hűtőszekrényben.
l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.
l Ha a levesben főtt zöldségből marad, felhasználhatjuk rizottónak, zöldségkroketthez, készíthetünk belőle salátát. Vágjuk apró kockákra, vegyítsünk közé apró kockára vágott savanyú uborkát, almát és az egészet keverjük össze tartármártással.
l Ha túl sok szendvicset készítettünk, frissen marad másnapig salátalevélbe göngyölve a hűtőszekrényben.
l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.
l Ha túl sok szendvicset készítettünk, frissen marad másnapig salátalevélbe göngyölve a hűtőszekrényben.
l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.
l Ha túl sok szendvicset készítettünk, frissen marad másnapig salátalevélbe göngyölve a hűtőszekrényben.
l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.
l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.
l A pirított zsemlemorzsa hetekig eláll, ha üvegbe töltjük és zsírt rakunk a tetejére.