Egyéb

2009.11.24. 03:27

Savanyított répa akár egy hét alatt

A tarlórépából, vagy másnéven kerekrépából készített ételek jobbára dunántúli specialitások, bár néhány változata előfordul palóc vidéken is.

Fincza Zsuzsa

 

El kell ismerni, a savanyított répának a miklósfaiak szerezték meg a világhírnevet . Ők kovászos lében savanyítják a répát. Lisztből langyos víz és élesztő hozzáadásával kovászt készítenek, ezt tányéron pár napig érlelik. A kovászt ezután egy edényben langyos vízzel elkeverik, s újabb egy napig érlelik. A legyalult répát ezután teszik bele a kovászos lébe, s legalább két-három napig savanyítják.

Fűszerként birsalma szeleteket, babérlevelet, egész borsot, tormát és csöves pirospaprikát használnak.

 Olvassa el Szép otthon rovatunk további érdekes cikkeit is, katt ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!