Egyéb

2009.09.10. 02:26

A kincs ezúttal nem a földben van elrejtve

Nagykanizsa - Hát eljött újra Guybrush Threepwood napja! A retro elérte a Lucasartsot is, és megújítva ismét kiadták az ifjú kalóz kalandjait.

Szalabán Attila

A fiatalabbak persze nem emlékezhetnek rá, de a hozzám hasonló vén csontok még játszottak az Atarira és IBM-re 1990-ben, majd később Amigára is kiadott Secret of the Monkey Island című játékkal, mely fergeteges humorával, utánozhatatlan hangvételű történetével egy csapásra beírta magát a játéktörténelembe.


Guybrush és LeChuck, a szellemkapitány újra összecsap
Fotó: Szalabán Attila

A régi szoftvert most leporolták, felújították, alaposan kicsinosították. Szóval megint kalandozhatunk, elővehetjük a gumicsirkét csörgővel a közepén, és persze kereshetjük a majmok szigetén elrejtett legendás kalózkincset. Ha azt nem is találjuk meg, de garantált, hogy nagyszerű szórakozásban lesz részünk. Igaz, oly gyakran elhangzik, hogy a klasszikus kalandjátékok kora már lejárt, de az ifjú és reményteljes kalózjelölt, Guybrush Threepwood majd igazolja ezen állítás hamisságát. Csak már jönne a következő rész is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!