Egyéb

2007.02.02. 03:29

Kendliből - Kenyába

Nagykanizsa (va) - Jövő szombaton, február tizedikén, rendkívüli tárlat nyílik Kendlimajorban: 24 ország 84 művészének körülbelül 270 darab, 20-szor 20 centiméteres alkotása borítja majd a falakat, ritkán látható átfogó képet adva a kortárs festészetről.

Varga Andor

- Én Indiában találkoztam velük, egy ottani táborban festettem képeket a kérésükre - mondta el tegnap sajtótájékoztatón Ludvig Zoltán kanizsai festőművész, a kendlimajorba tervezett tárlat szervezője. - Kiváló művészek vannak a segítők között és nagyszerű képek a gyűjteményben, melyeket Németországban zsűriztek, s ott is áraztak be. A mi kiállításunkkal egy új tárlat- sorozat - immár a harmadik - indul, melynek állomásai után az alapítvány székhelyén árverésen értékesítik a még megmaradt festményeket. De persze minden helyszínen is van lehetőség vásárlásra, itt nem licittel, hanem fix áron, s ezek a bevételek is mind Kenyába kerülnek.

A 19 órai kendli kiállításmegnyitón itt lesz az említett, Asumbiban található, HIV-fertőzött árvagyerekeket gondozó otthon vezetője, Rosetta nővér, s több alkotó - elsősorban persze a magyarok - is. A tárlatot Réz András esztéta nyitja meg, akivel 16 órakor, a Magyar Plakát Házban is találkozhatnak majd az érdeklődők. Itt az intézmény ekkor induló, Kultúr-pódium című, eztán kéthavonta jelentkező előadás-sorozatának első darabját tartja meg - filmplakátokról, a házban jelenleg is látható tárlathoz kapcsolódva.

Ezek is érdekelhetik