Egervár

2015.03.13. 18:27

Sajtónap az egervári kastélyban

Egervár - Az egervári önkormányzat pénteken a várkastélyba invitálta a megyei sajtó képviselőit a szabad sajtó napja ünnepén.

Arany Horváth Zsuzsa

Egervár polgármestere, Gyerkó Gábor és Manninger Jenő mint vendég, a II. számú zalai körzet országgyűlési képviselője mondott köszöntőt, mindketten hangsúlyozták, a közéleti tevékenység hiteles közvetítésében számítanak a televíziós, rádiós munkatársakra és az újságírókra.

– A sajtó és a média munkája fontos számunkra, hiszen közéleti munkásságunk a közvetítésükkel jut el az emberekhez – mondta Manninger Jenő az összejövetelen, hozzátéve, annak külön örül, hogy a megújult egervári várkastély gyönyörű történelmi környezetében találkoznak azok, akik a hétköznapokban is munkakapcsolatban állnak.

 

Gyerkó Gábor, a település első embere, aki nemrég még maga is dolgozott a médiában, kiemelte a kastély felújítása során kialakult gyümölcsöző együttműködést, melynek révén a megye lakossága szinte minden mozzanatról értesült. Ezúton is megköszönte a lelkes és odaadó tudósításokat, egyben megígérte, hogy gazdag program várja a jövőben is a megye széles közönségét a ország egyik legszebb reneszánsz várkastélyában. Gyerkó Gábor kitért arra is, hogy a sajtószabadságot mindenki a saját nézőpontjából szemléli és értékeli. Szubjektíven látja az újságíró, a riportalany, az olvasó és a tévénéző. A polgármester biztos abban, hogy az újságíró csak akkor megy nyugdíjba, ha elfogyott a mondanivalója, ilyen helyzet pedig aligha adódik a zalai média gazdag világában. Végül Zsuppán Beáta, a vár sajtófőnöke, mint háziasszony kívánt további jó együttműködést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!