Dötk

2015.03.05. 08:42

Staféta Martincsevics Verával

G. Molnár Erzsébet Takácsné Martincsevics Verának adta tovább a stafétát, azt kérdezve, milyen esélye van az 50 fő alatti településeknek?

Magyar Hajnalka

– A fennmaradás záloga számunkra a belső értékek feltárása és a partnerkeresés – summáz a 36 lelket számláló Dötk óvónőként dolgozó polgármestere. – Mi nem gondolkodhatunk nagyszabású beruházásokban, nekünk a természeti környezetre és  az egyes emberekben rejlő értékekre kell alapoznunk. A hátrány így válik előnnyé, itt muszáj személyre szabott megoldásokat találni. Dötk örvendetesen fiatalodik, 9  gyerek és 6 nyugdíjas él itt, a többiek aktív korúak. De ettől még igaz ránk, hogy egyedül nem megy. Hivatali ügyeinket Pakoddal közösen oldjuk meg, Zalabérrel együtt pedig  egy kis gyógy- és fűszernövény kertet,  valamint  zöldségfeldolgozót szeretnénk létrehozni. A civil szervezetekkel szintén keressük az együttműködést, a Zalai Borút Egyesület ampelográfiai kertje, azaz szőlő géngyűjteménye nagy érték, amire ugyancsak építeni szeretnénk. Március 21-én pedig oltónapot szervezünk, közösségi programokkal kiegészítve.

A stafétát Buza Beának adta tovább, kérdése, mennyire vannak jelen a hagyományos zalai ételek  és a helyi termékek a mai háztartásokban?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!