Vízibicikliről esett a Balatonba, belefulladt

Szepezd - Egy 20 éves ajkai fiatalember fulladt a Balatonba Szepezd közelében az éjszaka folyamán: egy társaival elkötött, majd elsüllyedt vízibicikliről esett a tóba.

MTI/AP

Négy fiatal éjszaka akart vízibiciklizni a Balatonon. Sikerült is egy vízi járművet lopniuk, ám egyikük nem élte túl a kalandot. A vízibicikli egész egyszerűen elsüllyedt alattuk, és csak hárman tudtak a partra úszni.

Egy 20 éves ajkai fiatalember fulladt a Balatonba Szepezd közelében az éjszaka folyamán. A balatoni vízi rendőröket vasárnapra virradó éjszaka riasztották azzal, hogy eltűnt egy fiú a tóban. Holttestére pár órával később, Szepezd partjaitól mintegy 60 méterre találtak rá a vízi mentők.

A vízi rendőrség szerint a tragédiát megelőzően az éjszakán az áldozat és három társa vízi biciklizni indult. Egy szabályosan tárolt, lezárt, leeresztő dugó nélküli járművet elkötöttek, ami egy idő után megtelt vízzel, és elsüllyedt.

A négy fiatal közül csak három tudott partra úszni. Az áldozat társai ellen szabálysértés miatt eljárást indít a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!