Vigyázat: áramütés veszélyes Nokia töltők!

14 millió mobiltöltőt hív vissza a Nokia. Az ok: áramütés veszély. A cég ingyenesen visszacseréli a töltőket.

zaol.hu

A finn társaság hétfői közleménye szerint a főként Európában és Észak-Amerikában árusított, idén június 15. és október 25. között gyártott, AC-3E, AC-3U és AC-4U jelzésű töltők műanyag burkolata meglazulhat és leválhat, az így hozzáférhetővé váló egyes belső alkatrészek pedig áramütést idézhetnek elő, amennyiben a töltő csatlakozik az elektromos hálózathoz.

A Nokia közölte: mostanáig nem értesült a hibás berendezések okozta sérülésről vagy balesetről. A csere költségeit a készülékeket gyártó kínai székhelyű beszállító, a BYD viseli. A csereprogram részleteit a http://chargerexchange.nokia.com" target="_blank" honlapon ismerteti a társaság.

A Nokia az első számú mobilgyártó, 38 százalékos világpiaci részesedéssel. Az idei harmadik negyedévben 108,5 millió mobiltelefont adott el. Tavaly egész évben 468 millió Nokia telefon kelt el, ami 7 százalékos növekedés 2007-hez képest.

Forrás: MTI/AP/DowJones/dpa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!