Megye I.: a Tungsram menetel

Zalaegerszeg - Szokványosnak éppenséggel nem nevezhető megyei labdarúgó bajnokság hét végi fordulója. Az I. osztályban túlsúlyban voltak a vendégsikerek, köztük meglepetések.

Kerkai Attila


Kezdjük az elején, vagyis a tabellát továbbra is a Lenti TE vezeti, köszönhetően annak, hogy simán legyőzte hazai pályán a Teskándot. Sebők József igencsak elemében volt, aki háromszor is betalált az ellen kapujába. A 13. forduló egyik leginkább várt találkozóját viszont Csesztregen rendezték, ahová az a Zalaszentgrót látogatott, amely  az előző fordulóban  nagy meglepetésre   kikapott hazai pályán a  Semjánházától. Ezúttal Csesztregen    várt rá igencsak nehéz feladat, azonban a grótiak  idegenben nyertek (3-0), ami  leginkább a különbség  miatt  meglepetés. A házigazda ugyanis a harmadik helyezett, de ezúttal nem tudott a legjobb összeálításában kiállni. Hogy miért?  Erre Fentős Pál, a Femat-Csesztreg edzője  adta meg a választ.

- Öt kezdőjátékosomra nem számíthattam eltiltás, illetve sérülés miatt, plusz a mérkőzés előtt a játékvezető jelezte, hogy további két labdarúgónk, Hozbor és Igazi  sem szerepelhet...  - tudtuk meg tőle.  A sportorvosijukat találta szabálytalannak, ugyanis  nem  az igazolás  meglelő helyén volt az érvényességet igazoló  pecsét. Ez egy külön  papíron, orvos által  kiállított mellékleten szerepelt.  Mindez azért érdekes, hogy  csak a 13. fordulóban  szúrt szemet valakinek,  mert  ezt eddig mindenki szabályosnak találta...  Így  aztán tényleg elmondható, hogy fele csapatom nem játszhatott és csak egy cserém maradt. Ebben az összetételben  pedig a Zalaszentgrót valóban jobb volt nálunk.

Idegenben nyert  még a Páterdomb Gutorföldén (1-0), az Egervár Pókaszepetken (3-1), a Gellénháza Zalalövőn (3-0) és a Z. Becsali-Tungsram Semjénházán (2-1).  Utóbbi két találkozó  eredménye meglepetés. Különösen a Tungsramé, azonban  az egerszegiek már hetek óta jó formában futballoznak. Az 5. forduló volt számukra a mélypont, amikor utolsóként  3 ponttal szerénykedtek. Azóta hét mérkőzésen ötször nyertek,  egy döntetlen és egy vereség a mérlegük. De mi történt azóta?

- A  Zalaszentgrót elleni 6-1-es hazai kudarc után szerencsére szabadnaposak voltunk és a fiúkkal leültünk beszélgetni - mondta el Lepár Attila, a Z. Becsali Tungsram edzője. Utána egyből nyertünk Teskándon, ami nagy lökést adott, s jöttek az eredmények, megjött az önbizalom és elkezdtek a játékosok csúszni-mászni... Most Semjénházán  szerintem megérdemelten nyertünk, jól megszerveztük a védelmünket és gyors kontráink is eredményesnek bizonyultak. Jól jött ez a siker is, hiszen célunk nem változott:  bent akarunk maradni az első osztályban.
Horváth Győző, a Gellnénháza Farkas Pálinka edzője szerint  jó taktikát választottak Lövőn: 

- Tudtuk, hogy a hazaiak  támadnak, így egy kissé védekezőbb taktikát alkalmaztunk, így gyors kontráink veszélyesek voltak, különösen Koczor Szilárd révén,  hiszen ő szerezte mindhárom gólunkat.

A Szepetnek csapata a Tótszentmárton ellen szerzett pontot (1-1), mégis hárommal szegényebb lett, a Pókaszepetk pedig ugyanennyivel gazdagodott.   A megyei szövetség ugyanis  jogosnak találta a Pókaszepetk óvását, melyet a Szepetnek ellen elvesztett (1-2) mérkőzése után adott be. A Szepetnek együttesében ugyanis jogosulatlanul szerepelt egyik játékosuk, aki négy nappal korábban  egy másik  labdarúgó igazolásával lépett pályára a Lenti TE-Semjénháza (!) U16-os  bajnoki találkozón utóbbi csapat színeiben. A turpisságra a szünetben fény derült,  ez bekerült a találkozó jegyzőkönyvébe, így pedig a vétkes labdarúgó a fegyelmi döntésig sem szerepelhetett volna  semmilyen mérkőzésen.  Azóta meg pláne, hiszen  az év végéig eltiltották... 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!