Kitűnően lőttek a zalai rendőrök

Az idei évben Debrecenben szervezték meg a belügyi szervek részére az Országos Szolgálati Pisztoly Lőbajnokságot. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság versenyzői csapatversenyben az előkelő negyedik helyen végeztek, ezzel huszonhárom riválist utasítottak maguk mögé - tájékoztatott a megyei kapitányság.

zaol.hu

A versenyre huszonhét alakulat nevezett, a teljesség igénye nélkül: az Országos Rendőr-főkapitányság központi és területi szervei, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság központi és területi szervei, a Terrorelhárítási Központ, a rendészeti szakközépiskolák, és minden olyan szerv vagy hivatal képviseltette magát, ami a Belügyminisztérium irányítása alá tartozik.

A versenyzőknek háromfős csapatokban (két férfi és egy nő), és egyénileg is bizonyítaniuk kellett rátermettségüket. Az egyéni versenyeknél a férfiak három kategóriában (szolgálati, gyakorló és polgári öltözet), a nők pedig ezek közül bármelyikben, azaz egyetlen összevont kategóriában mutathatták meg lövészetben való jártasságukat. A szituációs lőpályákon a pontosságon túl a gyorsaság is számított.

Egyéni civil ruhás számban Pilise Zsolt zászlós az 5. helyen, míg Matola Zénó törzszászlós a gyakorló ruházatos lőkiképzők között a 4. helyen végzett, szintén 27 versenyzőből.

A csapat további tagjai: Kovács Kornél főhadnagy, Horváth Renáta  főtörzsőrmester, Homály Annamária főtörzsőrmester, Bánhegyi Béla zászlós.

A különböző ötletes feladatok teljesítése során a Zala megyei rendőrök bizonyították, hogy a belügyi szervek legjobb lövői közé tartoznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!