A Zárda utcai családi házat új épülettel váltotta ki az önkormányzat

Zalaegerszeg - Elkészült az új orvosi rendelő a Mátyás király és a Május 1. utca sarkán. Ide költöznek a Zárda utcában működő háziorvosi, gyermekorvosi és védőnői szolgálatok. A beruházást 50 millió forint pályázati támogatással, 135 millió forintból valósította meg a város.

Szabó Judit

Várhatóan szeptemberben végleg becsukhatják az orvosok és a védőnők a Zárda utcai rendelők ajtaját. Az egykori családi házban nagyon rossz körülmények között dolgoztak:   az épület  nyáron forró volt, télen viszont alig felfűthető, zsúfoltság nehezítette a munkát, s nem lehetett megoldani az akadálymentes   közlekedést sem. Az önkormányzat már évekkel ezelőtt elhatározta a Zárda utcai rendelők kiváltását. Több lehetséges helyszín felmerült (például  a Léda-ház), de végül úgy döntött a közgyűlés, hogy zöldmezős beruházással váltja ki a Zárda utcai  rendelőket  a Mátyás király és a Május 1. utca sarkán.
- A fejlesztés  nem indult problémamentesen: kétszer kellett közbeszerzési eljárást  lefolytatni, mert az első pályázat nyertese fizetésképtelenné vált. A második nyertes, a  Dunántúli Magasépítő Kft. idén áprilisban kezdte meg az építkezést és határidőre befejezte. A műszaki átadás nemrég zajlott le, közölte  Balaicz Zoltán alpolgármester.
Az orvosoknak már kaptak  kulcsot az új épülethez, van, aki nemrég   el is kezdte a költözködést. Az épület használatba vételéhez azonban  még szükség van néhány engedélyre. Már nagyon várják, hogy pecsét kerüljön az utolsó papírra is, és elkezdhessék a munkát a  több mint háromszázhúsz négyzetméter hasznos alapterületű épületben.
- Szép  munkát végzett a kivitelező, rendkívül  modern rendelőkomplexum  épült - mondta dr. Lákovics Anna  háziorvos. - Az önkormányzat már a tervezés során  figyelembe vette a kéréseinket, ránk bízták például  a burkolatok és a bútorok színének kiválasztását. A helyiségek elrendezése is megfelel minden kívánalomnak. Az átköltözés után felgyorsulhat a rendelés, mert ezentúl nem kell végigvárnom az összes adminisztrációt ahhoz, hogy fogadhassam a következő beteget.
A praxisok életében nem csak a költözés jelent előrelépést: az európai  uniós támogatással zajló  a fejlesztés  eszközbeszerzést is magába foglal. Az ellátást új defibrillátor, vérnyomásmérő és EKG készülék segíti.
Balaicz Zoltán elmondta, még nem tudják, mi lesz a megüresedő Zárda utcai rendelőkkel. Lehet, hogy a LÉSZ Kft. kezelésébe kerülnek, de az is lehet, hogy értékesíteni próbálja az önkormányzat a régi családi házat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!