Félmilliárd forint értékű hanglemezek kerültek elő - Videó!

Közös együttműködés keretében a BRFK és a NAV nyomozói megtalálták a közel félmilliárd forint értékű, eltűnt hanglemezeket, melyekkel kapcsolatban korábban három neves hanglemezkiadó cég tett feljelentést egy országosan ismert zenemű terjesztő céggel szemben. Az ügyben a rendőrég egy személyt gyanúsít sikkasztás bűntett gyanúja miatt.

zaol.hu

A napokban találták meg azt a nagy mennyiségű, forgalmi értékében megközelítőleg félmilliárd forint értékű hanglemezeket, mellyel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya jelenleg egy fővel szemben indított eljárást sikkasztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt. Az ügyben korábban három neves hanglemezkiadó képviselője tett feljelentést a rendőrségen. A feljelentők elmondása alapján az érintett kiadók bizományosi szerződést kötöttek egy zenemű terjesztő céggel, amely megállapodás értelmében a kiadók által forgalmazott hanganyagokat az érintett Kft. a kiadó társaságok javára értékesített, a visszamaradt kiadványokat pedig sértetlen állapotban szolgáltatta vissza. Ez a korábbi gyakorlat 2010. év elejétől azonban megszakadt és az elszámolások nem történtek meg a kiadó cégek felé.

A feljelentést követően a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya kezdte meg nagy erőkkel a nyomozást, melynek keretében felvették a kapcsolatot a NAV munkatársaival is. Egyúttal felkéréssel éltek a NAV felé, hogy az általuk tartott rendszeres ellenőrzések során fokozott figyelmet fordítsanak az érintett terjesztő céggel kapcsolatba hozható CD termékekre.

A NAV ellenőrei 2012. május 11-én egy óbudai telephelyen tartottak ellenőrzést, ahol nagy mennyiségű –eredetét hitelesen nem igazoló, számlák nélküli- hanghordozót találtak, a Kft. nevének feliratával. A BRFK nyomozói a jelzés alapján házkutatást tartottak, amely során 54 raklapon több mint 8500 doboznyi, 200.000-250.000 db CD-t foglaltak le.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztályának munkatársai sikkasztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást egy fővel szemben, illetve jelenleg is folyamatban van a sértettek felkutatása és a lefoglalt anyagok kiértékelése - közölte a BRFK kommunikációs osztálya.

Videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!