Elhallgat az egyik helyi rádió? (frissítve)

Tartozás miatt azonnali hatállyal felmondta az N-Joy Rádió 88.9 MHz-es zalaegerszegi adóját üzemeltető Hét Domb Kft. műsorszolgáltatási szerződéseit a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A történtekről szerettük volna megkérdezni a cég ügyvezető igazgatóját, de ő napok óta elérhetetlen, más pedig nem adhat információt - közölték az N-Joy kaposvári székhelyén.

Balog Eszter


Több mint 10 milliós tartozás

A Hét Domb Kft. neve alatt fut az N-Joy Média, melynek jelenleg Tatabányán, Kaposváron, Egerben, Marcaliban, Dombóváron, Szigetváron, valamint megyénkben Zalaegerszegen és Letenyén is van érvényes műsorszolgáltatási joga.  Ám mint kiderült, nem sokáig: a Kft-vel kapcsolatban ugyanis a Médiatanács január 18-i keltezéssel két határozatot hozott, melyekben a zalaegerszegi és a kaposvári műsorszolgáltatási szerződéseit tartozásra hivatkozva azonnali hatállyal felmondta.

„A helyi rádiós médiaszolgáltató Zalaegerszeg 88,9 MHz tekintetében fennálló műsorszolgáltatási szerződését - a díjfizetési kötelezettség teljesítésének 90 napot meghaladó késedelmére tekintettel - azonnali hatállyal felmondja” - olvasható a Médiatanács honlapján közzétett elsőfokú határozatban.

Indoklásként szerepel, hogy a zalai frekvencián 10.808.629,-Ft díjtartozás és 249.773,-Ft késedelmi kamattartozás áll fenn a határozat meghozatalának napjáig. A média ugyanis nem fizette meg a kötelező műsorszolgáltatási díjat - ezt mindig negyedévente előre, a negyedév első hónapjának 15. napjáig kell rendezni -, s így a szolgáltatónak több negyedéves tartozása is felhalmozódott.

A Médiahatóság ennek fényében felszólította a médiaszolgáltatót, hogy tartozását és annak késedelmi kamatát 15 napon belül fizesse meg.

A  Hét domb Kft. Zalaegerszeg 88,9 MHz tekintetében részletfizetési lehetőséget kért, ám kérelmét a Médiatanács elutasította.

„A Médiatanács megállapította, hogy a Médiaszolgáltató . díjfizetési kötelezettségét megszegte, tekintettel arra, hogy több mint egy éve egyáltalán nem fizet díjat és a tartozásai egy részét a Médiatanács csak a bankgarancia érvényesítése útján tudta kiegyenlíteni. .. . A Médiaszolgáltató hosszú ideje folytat súlyos szerződésszegő és törvénysértő magatartást azzal, hogy nem tesz eleget a díjfizetési kötelezettségének, így jelentős összegű díjtartozást halmozott fel a Médiatanáccsal szemben, amelyet többszöri felszólítás ellenére sem fizetett meg, ezért - figyelemmel arra, hogy a Médiaszolgáltató díjtartozása több negyedév tekintetében is meghaladja a 90 napot - a Médiatanács az azonnali hatályú felmondás jogkövetkezményét alkalmazta a Médiaszolgáltatóval szemben.” - áll a határozatban, mely "ellen fellebbezésnek helye nincs, a közléssel jogerős és végrehajtható."


Felülvizsgálat kérhető, de...

A határozat felülvizsgálata a közléstől számított 30 napon belül a Fővárosi Törvényszékhez címzett, a Médiatanácshoz három példányban benyújtott keresetlevéllel kérhető. A keresetlevél benyújtásának e határozat végrehajtására halasztó hatálya nincs. A Fővárosi Törvényszék a keresetet harminc napon belül tárgyalás tartása nélkül bírálja el, a keresetlevélben tárgyalás tartása kérhető.
A január 18-i közlést figyelembe véve ez a határidő már lejárt. Hogy a cég nyújtott-e be fellülvizsgálati kérelmet, nem tudni, mivel az ügyvezetőt, vagy bárkit, aki jogosult tájékoztatást adni,  többszöri próbálkozás ellenére sem sikerült telefonon elérnünk.


Nem az első eset

A cégcsoport korábban elveszítette szegedi, szentesi, berettyóújfalui, derecskei, miskolci jogosultságát is - szintén díjtartozások miatt -  számolt be a www.radiosite.hu.

A kaposvári műsorsáv esetén szintén ilyen indokkal született a Tanács döntése. Ott a tartozás és a kamat 8 millió felett volt a határozat meghozatalának napján. 


Visszatérünk a témára

Többször is próbáltuk elérni a cég ügyvezető igazgatóját, Dóra Zoltán, ám ő jelenleg külföldön tartózkodik, a kaposvári székhelyen pedig nem tudták megmondani, mikor tér vissza, így az egerszegi adó jövőjéről nem tudtunk bővebb információt szerezni. Érdeklődésünkre annyit jeleztek csupán, hogy hétfőn próbáljunk újra telefonálni.  Megpróbáltuk, ám ugyancsak nem jártunk sikerrel, az ügyvezetőt továbbra sem tudtuk elérni, s mint mondták,  rajta kívül senki sem adhat tájékoztatást. Ezúttal visszahívást ígértek, de pontos napot nem tudtak mondani. Várjuk, s amint hozzájutunk, közreadjuk a cég álláspontját.



OLDALTÖRÉS: Médiatanács 102/2012. (I. 18.) számú határozata



Médiatanács 102/2012. (I. 18.) számú határozata

OLDALTÖRÉS: Médiatanács 102/2012. (I. 18.) számú határozata



Médiatanács 102/2012. (I. 18.) számú határozata



Médiatanács 102/2012. (I. 18.) számú határozata



Médiatanács 102/2012. (I. 18.) számú határozata

a Hét domb Kft. helyi rádiós médiaszolgáltató Zalaegerszeg 88,9 MHz jogosultság tekintetében fennálló műsorszolgáltatási szerződésének felmondása
1. A Médiatanács az Mttv. 187. § (8) bekezdése szerint a Hét domb Kft. helyi rádiós médiaszolgáltató Zalaegerszeg 88,9 MHz tekintetében fennálló műsorszolgáltatási szerződését – a díjfizetési kötelezettség teljesítésének 90 napot meghaladó késedelmére tekintettel – a szerződés 8.4.3. pontja alapján azonnali hatállyal felmondja.
2. A Médiatanács megállapítja, hogy a médiaszolgáltatónak a Médiatanács döntésének napjáig 10.808.629,-Ft díjtartozása és 249.773,-Ft késedelmi kamattartozása keletkezett. A Médiatanács felszólítja a médiaszolgáltatót, hogy tartozását és annak késedelmi kamatát 15 napon belül fizesse meg.

Forrás: mediatanacs.hu

OLDALTÖRÉS: Médiatanács 103/2012. (I. 18.) számú határozata


Médiatanács 103/2012. (I. 18.) számú határozata


Médiatanács 103/2012. (I. 18.) számú határozata


Médiatanács 103/2012. (I. 18.) számú határozata

a Hét domb Kft. helyi rádiós médiaszolgáltató Kaposvár 102,6 MHz jogosultság tekintetében fennálló műsorszolgáltatási szerződésének felmondása
1. A Médiatanács az Mttv. 187. § (8) bekezdése szerint a Hét domb Kft. helyi rádiós médiaszolgáltató Kaposvár 102,6 MHz tekintetében fennálló műsorszolgáltatási szerződését – a díjfizetési kötelezettség teljesítésének 90 napot meghaladó késedelmére tekintettel – a szerződés 8.4.3. pontja alapján azonnali hatállyal felmondja.
2. A Médiatanács megállapítja, hogy a médiaszolgáltatónak a Médiatanács döntésének napjáig 7.884.414,-Ft díjtartozása és 440.195,-Ft késedelmi kamattartozása keletkezett. A Médiatanács felszólítja a médiaszolgáltatót, hogy tartozását és annak késedelmi kamatát 15 napon belül fizesse meg.


Forrás: www.mediatanacs.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!