Zalai aranyak a gyermek-serdülő lábtollas évadnyitón

Február 18-án, három aranyéremmel tértek haza Nyárlőrincről a zalai utánpótlásműhelyek a gyermek és serdülő évadnyitóról.

Budavölgyi Kálmán

A csapat és egyéni kategóriában rendezett tornán 5 egyesület 71 versenyzője vett részt, köztük a kanizsai Zemplén SE és a Szepetnek SE versenyzői. A zemplénesek két aranyérmükkel a ponttáblázat második, míg a szepetnekiek egy arany és három ezüstérmükkel a harmadik helyén végeztek.

A gyermek leány egyéni kategóriában Kunics Réka a főtábla élén kezdte és ott is fejezte be a játéknapot. A döntőt úgy nyerte, hogy az első szettben 3, míg a másodikban 5 pontot engedélyezett csak ellenfelének. A Szepetneki fiúk Horváth Gergő, Fülöp Krisztián, Pati Milán, Vlasics Bálint pusztaszeri és újszászi ellenfeleken túljutva kerültek a fináléba, ahol Újszász 1-es számú csapatát verve lettek tornagyőztesek. A szepetneki Fülöp Krisztiánnak nem sok hiányzott a duplázáshoz, egyéniben a főtábla második kiemeltjeként erőnyerőként kezdett, majd három győztes mérkőzése következett. A végjátékban az újszászi Csépányt 2:1 arányban ugyan megszorongatta, de alulmaradt és így a dobogó második fokára állhatott.


A serdülőknél Kunics Bence lemásolta testvére sikerét és szintén „rajt-cél” győzelmet aratott. A főtábla élén kezdett, több sima győzelmet követően, a döntőben 2:1 arányban legyőzte az újszászi favoritot Bérczes Róbertet. A serdülő korcsoportú szepetneki lányoknak nagyon kevés hiányzott a tornagyőzelemhez. Mind a csapat (Béli Cintia, Csárdi Dorottya, Csárdi Evelin Szepetnek), mind az egyéni (Béli Cintia) kategóriában három szettben adták csak meg magukat újszászi ellenfeleiknek.

A felnőtt lábtollasok február 24-25-én, a jánoshidai csarnok felújítása miatt a tartalék helyszínen, Újszászon találkoznak, ahol az évadnyitó EB rangsoroló kupa ünnepélyes megnyitóján a Magyar Lábtoll-labda Szövetség főtitkára díjazza az elmúlt év játékosait és a rangsoroló kupa helyezettjeit.


Eredmények

Gyermek korcsoport
Leány egyéni (16 induló)
1. Kunics Réka Zemplén SE
10. Domján Regina Zemplén SE
Fiú csapat (9 induló)
1. Horváth Gergő, Fülöp Krisztián, Pati Milán, Vlasics Bálint Szepetnek SE Fiú egyéni (27 induló) 2. Fülöp Krisztián Szepetnek SE 7. Horváth Gergő Szepetnek SE 9. Pati Milán Szepetnek SE 14. Vlasics Bálint Szepetnek SE

Serdülő korcsoport
Fiú egyéni (9 induló)
1. Kunics Bence Zemplén SE
Leány csapat (6 induló)
2. Béli Cintia, Csárdi Dorottya, Csárdi Evelin Szepetnek SE 4. Balogh Eszter, Bársony Letícia, Domján Regina, Kunics Réka Leány egyéni (19 induló) 2. Béli Cintia Szepetnek SE 8. Csárdi Evelin Szepetnek SE 9. Bársony Letícia Zemplén SE 12. Balogh Eszter Zemplén SE 15. Csárdi Dorottya Szepetnek SE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!