Csőtörés után a Batthyány-gimnáziumban: szellőztetés és szárítás

A nagykanizsai Batthyány-gimnáziumban a csütörtök este történt tűzi vízvezeték törése után az intézmény igazgatója, Balogh László, a pedagógusok, s Karádi Ferenc alpolgármester is a diákok hozzáállását dicsérte.

Benedek Bálint

- A tanárok hívtak bennünket, hogy baj van a suliban, ömlik a víz a padlásról és mi jöttünk - mondta a 11. osztályos Göbölös Kristóf. - A haveroknak szóltam, hogy lehetőleg gumicsizmában, vödörrel és lapáttal érkezzenek.
 Így is tettek, Somoskeőy Péter és Zámodics Márk az eset után fél órával már a helyszínen voltak, s azonnal nekiláttak a munkának.

- A villanykapcsolóból, a lámpatestekből spriccelt a víz, elég ijesztő volt - tette hozzá Somoskeőy Péter. - Másnap, s azóta is a facebook-on és a suliban sokan gratuláltak, de ez természetes reakció volt. Aki a gimnáziumhoz közel lakott az velünk együtt segített átvészelni a nehéz pillanatokat.

A csőtörés másnapján statikus szakemberekből álló csapat vizsgálta át az épület északnyugati a tanulók elől elzárt szárnyát. S, mint azt tegnap Balogh László elmondta: a 12 teremben valóban jelentős károk keletkeztek, ám folyamatos szellőztetéssel, intenzívebb fűtéssel szeretnék meggyorsítani a falak kiszárítását.

- Hétfőn az érintett termekből elvisszük a bútorokat, hogy azok már ne sérüljenek tovább - tette hozzá Balogh László.

 - Nagyon jólesett a többi oktatási intézmény segítsége is, ugyanis felajánlották a termeiket, sőt sokan az iskola felújítását támogató bált is rendeznének.


Göbölös Kristóf, a Batthyány-gimnázium 11. osztályos tanulója készítette a videót:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!