Nagykanizsai városkép: az Erzsébet tér új arca

A városrehabilitációs projekt jelenlegi állásáról számolt be kedden Cseresnyés Péter polgármester és a kivitelezést végző konzorcium. Elhangzott, az Erzsébet térnél újabb forgalomkorlátozások, útszűkítések várhatók, de június végére befejeződik a munka.

Sámel József

A 2010 júniusában indult projekt keretében már elkészült a Huszti téri körforgalom, illetve megvalósult a Zrínyi és Teleki utca összekötése is. Jelenleg az Erzsébet tér új arculata körvonalazódik, s folyik a Magyar utca–Petőfi utca összekötése is. Cseresnyés Péter polgármester elmondta: tisztában van vele, hogy városszerte sokfelé zajlanak munkálatok, s ez némileg lassítja a közlekedést, de június végére mindenhol visszaáll a rend. A polgármester hozzátette: a beruházásban számos kanizsai alvállalkozó kapott munkát, a projekt közel száz embernek ad megélhetést.


Az elkövetkezendő időszak feladatairól a kivitelezést végző konzorcium részéről Szabó Attila adott tájékoztatást. Az Erzsébet tér átalakítása a közművek kiváltásával folytatódik, ezért újabb forgalomkorlátozásokra, útszűkítésekre számíthat a lakosság január végétől. Továbbra is munkálatok lesznek az Arany János utcában, valamint a Berzsenyi lakótelep mögötti szakaszon. Horváth István projektfelelős a városrehabilitációs beruházás második ütemének előkészítéséről is szólt. Mint mondta: az Eötvös tér, Fő út és Deák tér rekonstrukciós tervei elkészültek, a szakmai és lakossági egyeztetések megtörténtek, így a pályázati keret megnyitására várnak.

Cseresnyés Péter kiemelte: továbbra is várják helyi vállalkozások jelentkezését, melyek a fent említett területen rendelkeznek üzlethelyiséggel, hiszen a projekthez való csatlakozással jelentős anyagi támogatás nyerhető az üzletek, vendéglátóhelyek fejlesztéséhez.

A tájékoztató után bejáráson is részt vehettek a sajtó munkatársai, mely során felmerült fel, mi lesz a Török kút sorsa, melynek helyére majd a Szentháromság szoborkompozíció kerül. A Török kútnak még nem találtak konkrét helyet, lehet, hogy egy időre raktárba kerül az alkotás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!