Már ő is ezt mondja (kommentár)

Az európai uniós szabályoknak 150 százalékig meg kell felelni... A jegybanktörvényt az elvárásoknak megfelelően módosítani kell, változtatni kell az adórendszeren, mert az túl bonyolulttá vált...

Szabó Zoltán

Személyi változásokat is igényel egy ilyen típusú gazdaságpolitika... A különadókat a lehető leghamarabb ki kell vezetni... Ennyi idézet talán elég is lesz az interjúból, amelyet a Világgazdaság készített. A tartalomban nincs semmi drámai újdonság ahhoz képest, amelyet józanabb elemzők, közgazdászok már jó ideje hangoztatnak. Abban viszont igen, hogy ki mondta mindezt. Ő Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának elnöke, aki nemrég mondott le a Költségvetési Tanács elnöki tisztéről. Egyáltalán nem mellékesen pedig a jelenlegi kormányhoz meglehetősen közel álló szakemberként ismert. Ilyen nyíltan a konzervatív oldalon talán még senki nem fogalmazott. Már-már megejtő az őszinteség, az egyértelmû fogalmazás. Felvetődhet a kérdés persze, hogy miért várt ilyen sokáig, és miért csak most jött rá, hogy „a piacok nem tolerálják tovább az úgynevezett unortodox gazdaságpolitikát”. Mondták ezt már régóta, sokan, nem is akárkik. Igaz, most létkérdés, hogy mire jutunk az IMF-fel, lesz-e készenléti hitel, visszanyerhetjük- e vajon a piacok bizalmát. Eddig is ez volt a tét. De nem mindegy, ki mondja ki. A kormány helyett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!