Magasabb tandíjra számítanak

A nagykanizsai Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke, Teleki László pénteken a közösségi házban sajtótájékoztatón értékelte a múlt évet.

Benedek Bálint

A cigány önkormányzat képviselő-testülete sikeres, ezt mutatja, hogy már az ötödik választási ciklusban dolgozhat. A munkában pedig a legnagyobb hangsúlyt az oktatás kapja - hangzott el.

- A felzárkóztató és tehetséggondozó programunkon túl érettségit adó felnőttképzésnek és a pécsi egyetemmel közösen főiskolai andragógia szaknak is helyet adunk - sorolta Teleki László.  Utóbbi képzésre a változó felsőoktatási törvény hathat: jóval magasabb tandíj várható.

Az elképzelések közt elmondta: a hét végi kollégiumukat 2013 nyaráig uniós forrásból finanszírozzák. Az új alaptörvény miatt változnak a kisebbségekre vonatkozó szabályok, melyek közül az elnök nehezményezi, hogy a tavalyi népszámlálás adataihoz kötik a választások kiírását. Továbbá aggályosnak tartja, hogy kizárólag az országos cigány szervezetek állíthatnak jelölteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!