Megmutatja magát kicsit a tél...

Szombaton országszerte téliesebbre fordul az időjárás, s az esős napok után a havazás is megérkezhet megyénkbe.

zaol.hu

Szeles péntek

Pénteken előbb a Dunántúlon, majd helyenként az Alföldön is viharos  lökésekkel kísért délnyugati szél várható. A legerősebb lökések  meghaladhatják a 65-75 km/h-t.


Országos előrejelzés - Advent negyedik hétvégéje havat hozhat

Szombaton sokfelé várható eső, északon és a magasabban fekvő területeken hó is előfordulhat, majd a nap folyamán egyre többfelé váltja fel az esőt havazás.  A délnyugati és északkeleti országrész kivételével erős,  időnként viharos északnyugati szél várható. A legerősebb lökések elsősorban a közép-dunántúli régióban és Pest-megyében érhetik el a  70 km/h-t.
Vasárnap már felszakadozik a felhőzet, de elszórt hózáporok még előfordulhatnak - számol be az  esotanc.hu.   A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben 0, -5, később -2, -7 fok között alakul – írj a met.hu.


Zala megye várható időjárása

Megyénkben -1  és + 4 fok közötti lesz hőmérséklet, s átlagosan 10-25 km/órás szél várható advent negyedik hétvégéjén. Szombat estig csak kisebb mennyiségű eső valószínű, majd estétől északnyugat  felől egy hidegfronthoz kapcsolódóan intenzív csapadék várható  (általában eső formájában). A csapadékzóna késő estére, éjfélre eléri  a Nagykanizsa-Budapest-Északi-középhegység vonalat, és hegyvidéki  területeken havas esőre, hóra is válthat.  Bár a szombat némi havazással kecsegtet,  a vasárnapi gyertyagyújtás idejére már csak borult, felhős eget jósolnak a meteorológusok megyénkben.

7 napos előrejelzések:

Zalaegerszeg

Nagykanizsa


Vigyázzanak az utakon

Az Országos Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedő figyelmét a megváltozott út- és látási viszonyokra, amelyhez minden közlekedőnek alkalmazkodni kell, próbáljanak meg fokozatosan alkalmazkodni a megváltozott látási és útviszonyokhoz, tekintettel az esetleges ködös, esős, havas időjárásra. Nagyobb követési távolság tartásával megelőzhetőek az erre az időszakra leginkább jellemző koccanások. Az adventi időszakban a hét végén erős forgalomra kell számítanunk, elsősorban a nagyobb bevásárlóközpontok, vásárok környékén - közli az fmh.hu.


Lesz fehér karácsony?

Hogy lesz-e fehér karácsony? Bár december 20-a táján általában melegebbre fordul az időjárás, 25-e december legcsapadékosabb napja - ami nem feltétlenül hó - , de ha elég hideg van, akkor jó eséllyel fehér pelyhek formájában hullik majd a csapadék - számol be az esotanc.hu, mely november 23-án fehér karácsony számlálót indított. December 16-án 62 százalékos eséllyel pályázhatunk hólepte ünnepre.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!