Vaddisznó sebesített meg egy férfit (frissítve)

Egy hurokba szorult megvadult vaddisznó sebesített meg könnyebben egy férfit szerdán este a település melletti erdőben. Az állat az agyarával bökte meg a kistolmácsi lakost, aki egy hétig biztosan a kórházban marad.

Benedek Bálint

Az eset még szerdán délután történt, ekkor érkezett ugyanis a bejelentés a rendőrségre, hogy a kistolmácsi erdőben egy hurokba szorult vaddisznó az agyarával megszúrt egy férfit. Ugyanakkor Salamon Róbert a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta lapunkat, hogy a lefolytatott helyszíni szemle alapján állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indult eljárás a kanizsai rendőrkapitányságon. A rendőri jelentés szerint a férfi ki akarta szabadítani a hatalmas vaddisznót a hurokból, amikor az megbökte a lábát.

- A könnyebben sérült férfit mentő szállította a kórházba - ezt Frölich Klára a Kanizsai Dorottya Kórház sajtóreferense mondta. - A beteg az intézmény traumatológiai osztályára került, ahol a bal térdhajlati szúrt sérülését ellátták. A kezén apróbb zúzódások keletkeztek, ám így is előreláthatólag egy hetes kezelés vár rá.

Kistolmácson, ahogy az ilyenkor lenni szokott, több pletyka is szárnyra kapott, a településről kiszivárgott információink szerint a vadbalesetben megsérült férfit mindenki orvvadászként ismerte. Ettől függetlenül előfordulhatott, hogy a kistolmási lakos csak segíteni szeretett volna a kétségbeesett állaton, amikor az megtámadta. Természetesen az üggyel kapcsolatban megkerestük a Zalaerdő Zrt.-t is, ahol nem kívánnak foglalkozni az esettel, s inkább a rendőrségre bízzák a részletek pontos kiderítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!