Olvasson Karinthyt!

Karinthy Frigyes huszonkét részes életműsorozatának hetedik kötete az Utazás Faremidóba / Capillária. Elgondolkodtató olvasmány.

Osváth Sarolta

A történetek azok közé a fantasztikus útleírások közé tartoznak, amelyeket az író keretként használ az élet nagy kérdéseivel kapcsolatos filozofikus gondolatainak kifejtésére. Izgalmas, érdekes leírások képzelt, soha nem volt világokról...

Olvasóink a sorozat díszkötéses darabjaihoz kéthetente szerdánként, kedvezményesen juthatnak hozzá lapunk ügyfélszolgálati irodáiban. A teljes sorozat megrendelhető terjesztési irodáink valamennyi elérhetőségén, weboldalainkon, a lapból kivágott megrendelőszelvényen és kézbesítőinknél. A megrendelők között értékes ajándékokat sorsolunk ki.

Az Utazás Faremidóba / Capillária,  a Karinthy által alkotott különleges világokba repíti el az olvasót. A főhős, mint Swift Gulliverje, katonai seborvosként, vesztett tengeri csatából kerül át az emberiség számára ismeretlen civilizációba. Faremidóban hatalmas gépszerű lények élnek és a zene nyelvén kommunikálnak egymással. A lakók önmagukat szolasziknak nevezik, a földi lények pedig doszirek.

Az író az emberiség, a lét történetét igyekszik megfejteni a fantázia szülte környezet segítségével, keresi az emberfölötti és földöntúli létet, már-már kilépne hús-vér valójából, a szolaszik azonban még nem tartják erre elég érettnek.

De azzal a megnyugtató ígérettel tér vissza a földi valóságba, hogy ha eljön az ideje, érte jönnek.  A második utazás Capilláriába, a nők országába vezet.  Az európai férfi  szerinte  nemi nyomorúságban, nemi elnyomatásban sínylődik: ez az egész alapja a nő hamis kultuszának. A nő és a férfi örök harcának lényege az immár közhellyé vált alapigazság: Férfi és nő  hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar  a férfi nőt, a nő férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!