Márokföldi vásár - A házi termékekre van nagyobb kereslet

Első alkalommal szervezték meg a helyi termékek adventi vásárát az egyik legkisebb zalai településen, Márokföldön.

Gyuricza Ferenc

A program ötletgazdája a községben élő Szelényi-Leclerc Ulrik szobrászművész volt, aki korábban saját portáján már szervezett karácsonyi vásárokat.
Ez évben a faluház adott otthont a rendezvénynek, amelynek szervezője a Márokföld Talentum Nonprofit Kft. volt. A vásárban az ünnepvárás szokásos kellékei mellett szárított gyümölcsöket, mézeskalácsot, házilag készített savanyúságot és ételízesítőket is kínáltak az érdeklődőknek.

- Érdekes módon nem a falu lakossága érdeklődött, inkább távolabbról érkeztek vásárlók és nézelődők - mondta Bérces Adrienn. - Az adventi koszorúk keltették fel érdeklődésüket, de vittek darált paprikát is. A tapasztalatok azt mutatják, a házi termékekre van nagyobb kereslet.

Az adventi vásárral - amelyet a jövő hét végén megismételnek - a helybéliek a község közösségi életét kívánják fellendíteni. Szelényi-Leclerc Ulrik úgy véli, egyre inkább kezdenek beérni azok a kezdeményezések, amelyek az elmúlt időszakot jellemezték. A szobrászművész szerint összetartó közösség a márokföldi, szinte minden lakos kiveszi a részét a munkából.

- Az már egy továbblépés, hogy az adventi vásárt nem egyedül rendezem meg, hanem a falu lakossága is segített benne - foglalta össze röviden. - A következő attrakcióként egy kis falusi boltot szeretnénk megnyitni, amelyben ugyancsak helyi termékeket, többek között házilag készített élelmiszereket fogunk árulni. A községközpontban található energiapark látogatottsága is egyre nagyobb, s az íjászpályánk ugyancsak vonzza az embereket. Szeretnénk a településhez közeli erdőben egy kalandparkot is kiépíteni, ha ez is megvalósul, Márokföld büszke lehet a teljesítményére.

 

Helyi ternékek rovatunk itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!