Lejár a felsőoktatási keresztféléves jelentkezési határidő

Kedd éjfélkor lejár a felsőoktatási keresztféléves jelentkezési határidő, azok a diákok, akik még nem döntöttek, 39 felsőoktatási intézmény több mint 2100 meghirdetett képzéséből választhatnak.

MTI

Az Educatio kft. tájékoztatása szerint a képzések zöme mesterképzés, amely nemcsak a korábban felsőfokú oklevelet szerzetteknek kínál továbbtanulási lehetőséget, hanem azok is jelentkezhetnek, akik 2012. januárban szereznek oklevelet valamely alapképzési szakon, és tanulmányaikat azonnal folytatni szeretnék.
A vonatkozó felvételi tájékoztató kéziratának nyomdai leadását követő esetleges további változásokról, módosításokról a felsőoktatási intézmények honlapján, illetve a www.felvi.hu honlapon tájékozódhat minden érdeklődő - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Jelentkezni kétféleképpen lehet: hagyományos úton, a papíralapú felsőoktatási felvételi jelentkezési lap benyújtásával vagy elektronikusan, a felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapjáról, a www.felvi.hu honlapról elérhető e-felvételi keretében. A felületen különböző súgók, útmutatók, figyelmeztető üzenetek, keresők támogatják a jelentkezőt az űrlapok helyes kitöltésében. Az elektronikus jelentkezést a www.felvi.hu honlapon az "Én felvim" szolgáltatásra való regisztráció után lehet igénybe venni.

A jelentkezők a 2012. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban is tetszőleges számú képzést jelölhetnek meg, besorolást és felvételt azonban csak egy képzésre nyerhetnek. A jelentkezési sorrend felállításában segít a www.felvi.hu honlapon elérhető interaktív Felvi-rangsor, amellyel a magyar rangsorok közül másodpercek alatt bárki elkészítheti személyre szabott, saját rangsorát, és a felsőoktatási intézmények kiválasztásában több, a használója által meghatározott szempont segít.

A jelentkezési határidő november 15-e, az egyházi felsőoktatási intézmények hitéleti képzéseire más határidők vonatkoznak, és ezekre a képzésekre nem a központilag kiadott felsőoktatási felvételi jelentkezési lapon, hanem az érintett intézmények saját jelentkezési lapjain kell jelentkezni.
Az elektronikusan jelentkezőknek 2011. november 15-én éjfélig van lehetőségük arra, hogy a szükséges jelentkezési adatokat rögzítsék, majd ezt követően legkésőbb 2011. november 23-ig hitelesíteniük kell jelentkezésüket. Ezt a felületről kinyomtatható hitelesítő adatlap aláírásával és az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre történő visszaküldésével vagy elektronikusan, az Ügyfélkapun keresztül lehet megtenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!