Belvárosi szüret: jókedv, jó ételek, jó italok

Jó zene, nemes nedűk, házias ízek, önfeledt szórakozás. Címszavakban talán így lehetne összefoglalni a IV. Belvárosi Szüret első két napját. A megyeszékhelyi rendezvény - a korábbiakhoz hasonlóan - idén is sok érdeklődőt vonz.

Varga Lívia

Pénteken kicsit ráijesztett az időjárás a szórakozni vágyókra,  röviddel a Magna cum Laude koncert előtt ugyanis megeredt az eső. A buli persze ettől nem maradt el, sőt, az égi frissítő ellenére kifejezetten forró volt a hangulat a Széchenyi téren felállított rendezvénysátor környékén. "Mióta elvágták, odalent a köldököm, mióta elvágták, azóta utálom a főnököm", énekelte a zenekar énekese, Mező Misi, kinek kérdésére: "Na ki az, aki még utálja?", százak válaszolták: "Én is, én is", kiüvöltve magukból a mögöttük hagyott munkanapok összes feszültségét.

Szombaton aztán már semmi panaszunk nem lehetett az időjárásra, hacsak az nem, hogy túlságosan is meleg volt. A délután négykor kezdődő Ice Cream Men koncertet többek még a téren terebélyesedő fák árnyékában hallgatták. S mert a hőségben megszomjazik az ember, a bor- és pálinkaházak környékén is sok volt az érdeklődő, míg mások inkább sört kortyolgattak. A gyerekek egy része a Dísz téren felállított "öko-játszótéren" vert tanyát, míg a felnőttek közül sokan a vásári forgatagban nézelődtek. Később a BackLINE,  majd az MR8 vette át a színpadot, kilenctől pedig Tátrai Tibor két formációja, a Trend és a Latin Duó lépett fel.

Vasárnap pedig folytatása következik...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!