Gergely Róbert megás jelzőkkel illeti Patai Annát

Nemrég Keszthely felnőtt színházszerető közönsége parádés szereposztással bemutatott világhíres darabban láthatta a még általános iskolás Patai Annát, akit a megasztáros versenyen ismert meg az ország, s bűvölt el énekesi tehetségével.

Horányi Árpád

- Az, hogy Pancsa - mert én így hívom -, tehetségével mindenkit elbűvöl, számomra már természetes - mondta Gergely Robert, akivel ugyancsak együtt van a színpadon Anna.

- Engem Róbert tanított meg színészkedni - mosolyog a kislány, s meséli, milyen boldogan szerepel a Gergely Theaterben, ahol a Bőröndmese című darabban kapta első nagy lehetőségét.

- Engem az a szerencse ért, hogy Pancsában  megismerhettem egy igen tehetséges kislányt. Először is  irigykedem a tehetségére, de a fiatalságára is, és ugyanígy a hangjára - használt megás jelzőket Gergely Róbert. - A televíziónak nagy ereje, hatalma van, én magam is élveztem eennek áldásos hatását, amire Pancsának is vigyáznia kell, s mindenkinek, akit nézők milliói ismernek meg. Ezzel nem lehet visszaélni, meg kell őrizni és fejleszteni kell a tudást. A sikert megtartani  igen nehéz dolog, mert jönnek-mennek felfedezettek, csillagok, de állócsillagnak maradni, az a legnehezebb. Ahhoz nagyon sok kitartás kell, szorgalom, tanulás. Pancsa pedig olyan,  akiben a tehetségén keresztül a lehetőség benne rejlik, hogy állócsillagok közé keveredhessen, akik igen sokat, kitartóan dolgoznak azon, hogy ragyoghassanak. Neki ehhez előtte van az egész élet.


- Együtt dolgozunk, s megbeszélünk minden olyasmit, ami ránk vonatkozik, arra a munkára, amit közösen csinálunk - így a kislány. - A Bőröndmese erőpróba volt...

Annának itt már nem csak a tehetségből kellett vizsgázni.
-  Szüleivel abban maradtunk, ha ő ezt bírni fogja az iskolai feladatokkal együtt, nem a tanulás rovására megy a játék, akkor érdemes csinálnia. Kezdetben én sem tudhattam, hogy melyik fog bekövetkezni - folytatta Gergely Róbert, s szavai nyomán sokszor kacagott fel Anna.

- Szorgalmas, fogékony, s mint egy szivacs, azonnal mindent felszív. Kevés idő elteltével már nem voltak kétségeim, hogy ő alkalmas-e arra, hogy a tanulás mellett egy másikfajta tanulásban is részt vegyen. Speciális helyzetbe kerül ő: családja abban támogatja - szülők, testvérek -,  hogy ezt a speciális helyzetet ki tudja használni. Sok gyerek hamar elfárad, nem tud sokáig egy dologra koncentrálni, figyelni, nem tudnak rögzíteni dolgokat, a színházban nagyon sok ilyesmi kell tudni.



- Még nekünk, felnőtteknek is nagy segítség Pancsa szivacstehetsége. Ahhoz, hogy bevezessük  a színházi munkába, nem kellet sok gondot fordítani. Nagyon gyorsan és jól alkalmazkodott. A Bőröndmese olyan, ami azonnal megérinti az ő korosztályát, s nyitottá válik rá  minden felnőtt, hiszen bennünk is ott van a gyermeklelkületöünk, s érezzöük  a mese simogatását.

Patai Anna a Keszthelyen nemrég bemutatott Egy nyári éj mosolya című darabban kapott szereppel már felnőtt produkcióba is bekerült.  Így más közönséget is  tud érzékelni és megfogni. Erre az előadásra nem jönnek gyerekek...

- Egy nagyon komoly mondanivalójú produkcióba keveredett  bele - tette hozzá Gergely Róbert. - Attól is különleges itt a helyzete, hogy az egyetlen gyermek  ebben a darabban, s az életben meglévő korosztálybéli különbségek is ott vannak. A nagyon tapasztal öregek generációja is jelen van, akiktől mindig jó tanulni.

Törőcsik Marival lép színpadra estéről estére Anna. Testközelből figyelheti, hogy egy igazi nagy színésznő abban a korában, amiben él, hogyan valósít meg, él át egy  szerepet. Ez nagy lehetőség, nem minden nap adatik meg, nem egy gyereknek, hanem még felnőtt színésznek sem. 
 


Az "iskolája" - a Gergely Theater - 2 éve alapított utazó színház. Ebben a csapatban nem csak "színészkedni" tanulhat Patai Anna. Gergely Róbert, a színházával - ahogy maga is vallja-,  híd a televíziós csatornák között, vagy azok felett.
- Ma, amikor olyan a harc, hogy a kereskedelmi csatornákban el vagyunk egymástól választva, szinte tilos találkoznunk a tv-ben, a színházban és  a színpadon mindettől függetlenül együtt játszhatunk - mondta a művész. 

Akik ott vannak ebben a közösségben, s Annát  ugyancsak körülveszik, nem kisebb nevek mint Harsányi Gábor, Gregor Bernadett, Németh Kristóf, Sáfár Anikó, Szabó Zsófi, akik  a Gergely Theater arcát adják. 

- A tehetségkutató versenyre is azért készültem, hogy énekes lehessek, hogy szórakoztathassak.  Sokat dolgoztam érte, s máris igen sokat kaptam attól a pályától, amire én készülni akarok.   Ezt én nem hagyom el, énekes és színésznő szeretnék lenni - szögezte le a kislány.



Egy nyári éj mosolya Keszthelyen - kapcsolódó cikkeink: 

Törőcsik Marival játszik együtt a Megasztáros Patai Anna 

Keszthelyi Nyári Játékok: csütörtökön startol a 12. évad 

Vörösborok, fehér éjszakák (képgalériával)



Celeb-börze és bulvár hírek dosszié

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!