Skorpiók, pókok és viperák egy lakóház tárolóhelyiségében

Védett állatokat, köztük hat védett skorpiót találtak egy kispesti lakóház tárolóhelyiségében; az ügyben egy férfi ellen természetkárosítás miatt eljárást indítottak - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön az MTI-vel.

MTI

A nyomozók a Vidékfejlesztési Minisztérium, Biodiverzitás és Génmegőrzési Osztály bejelentése alapján indítottak eljárást P. László ellen még május 29-én. A bejelentés szerint a férfi olyan veszélyes, egzotikus állatokat tartott a pincében, amelyek között védettség alá eső példányok is vannak.
   
Az NNI Környezeti Bűnözés Elleni Osztály munkatársai megjelentek a tárolónál, ahol jelentős számú skorpiót és pókot, valamint két homoki viperát találtak. Az állatok között hat császárskorpió (Andinus imperator) is volt, amelyek természetvédelmi oltalom alatt állnak, így ezeket, illetve a két homoki viperát a nyomozók lefoglalták és az elszállításukról gondoskodtak.
   
A többi állat nem védett, így azokra a büntetőeljárás nem terjed ki. Róluk az NNI értesítette a Budapest XIX. kerületi Polgármesteri Hivatalt, mivel veszélyes állatoknak minősülnek és tartásuk engedélyhez kötött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!