Tavaszi zsongás Rédicsen

Rédics általános iskolájának tanulói mutatkoztak be a községben immár hagyományosan megrendezett Tavaszi zsongás című kulturális műsorban. A program célja, hogy bemutatkozzanak a falu közössége előtt, illetve forrást teremtsenek a tehetséges tanulók, a helyi programok támogatásának.

Gyuricza Ferenc

A Bellosics Bálint Kulturális és Közösségi Ház terme teljesen megtelt a Móra Ferenc Általános Iskola tanulóinak műsorára. A rendezvényen az intézmény diákjai versekkel, tánccal, jelenetekkel szórakoztatták a jelenlévőket. A program során az intézmény diákjainak mintegy háromnegyede lépett színpadra, egyes műsorszámokban egész osztályközösségek mutatkoztak be.

- A Tavaszi zsongás címet viselő rendezvényünk már több, mint húsz éves múltra tekint vissza - mondta Stokker Pálné iskolaigazgató. - Volt olyan alkalom, amikor a községben működő művészeti csoportok, civil szervezetek is felléptek, az utóbbi időben azonban csak az iskolánk tanulói szerepelnek, hiszen így is képesek vagyunk egy sokszínű, változatos, két részes, akár egész estés műsor összeállítására. A rendezvény bevételét a társrendező Rédicsi Iskolakörzet Gyermekeiért Alapítvány kapja, így azt közvetve a tanulóinkra tudjuk fordítani.

Az intézményvezető azt is elmondta, három művészetoktatási intézménnyel, a Táltossal, a Kerkával, illetve az Ádám Jenő Zeneiskolával is kapcsolatban állnak, így a tehetséges diákjaik számára biztosítani tudják a kibontakozás lehetőségét. Hogy milyen eredménnyel, azt többek között a szombati műsorban is megtapasztalhatták az érdeklődők. Az igazgató ugyanakkor büszkén számolt be arról, hogy nemcsak a kultúra és a művészet terén van okuk örömre, de ez évben a tanulmányi munkájuk révén is sikerült öregbíteniük az iskola hírnevét. A nyolcadik osztályosok a közelmúltban Nyíregyházán megrendezett Kárpát-medencei Környezetvédelmi Csapatverseny országos döntőjében értek el első helyezést, míg néhány napja egy negyedik évfolyamosok számára meghirdetett levelezős matematika versenyen szerepeltek hasonlóan kimagasló eredménnyel.

- Bár a fenntartók mindent megtesznek annak érdekében, hogy folyamatosan biztosítsák a feltételeket a színvonalas oktató-nevelőmunkához, elengedhetetlen számunkra az alapítvány anyagi támogatása - magyarázta tovább az igazgató. - A diákjaink számára szeretnénk kirándulási, múzeum- és színházlátogatási lehetőséget biztosítani, aminek komoly költségei vannak. A kulturális és sporttevékenység támogatása mellett ennek előteremtéséhez nyújt számunkra nagyon sok segítséget az alapítvány.

 A Móra Ferenc Általános Iskola és Óvoda 12 település gyermekeit fogadja - mondta Stokker Pálné intézményvezető. - Az intézményben a 2010/2011-es tanévben 106 általános iskolás tanuló kap bizonyítványt, illetve 32 óvodásunk is van. A fő feladatunk, a színvonalas oktató-nevelőmunka mellett számos tevékenységet végzünk, így többek között szeretnénk a körjegyzőség településeinek kulturális életében meghatározó szerepet betölteni. Tanulóink ebből kifolyólag nemcsak az iskolai rendezvényeken mutatkoznak be, de a községi ünnepek során is gyakran fellépnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!