Nagykorú a ZalA-KAR társulás

Nagykorúvá vált a ZalA-KAR Térségi Innovációs Társulás, a szervezet 18. születésnapját pénteken ünnepelték Zalaszentgróton.

Sámel József

A szervezet története az úgynevezett kistáji beszélgetésekkel kezdődött 1992-ben, a kötetlen találkozókon a zalaszentgróti városkörnyék kistelepüléseinek polgármesterei vettek részt. Ebből a beszélgetésből - Guitprechtné Molnár Erzsébet irányításával - indult el a szándék, és 1993. április elsején, türjei székhelllyel hivatalosan is megalakult a ZalA-KAR Térségi Innovációs Társulás. Tizennégy önkormányzat hozta létre azzal a szándékkal, hogy az egyes önkormányzatok számára elérhetetlennek tűnő lehetőségeket együtt, közösen tárják fel és valósítsák meg. Jelenleg 25 települést számlál a társulás, mely lefedi a teljes zalaszentgróti statisztikai körzetet.

Baracskai József, a ZalA-KAR elnöke köszöntőjében hangsúlyozta: öröm, hogy az országban elsők között létrehozott társulás példaértékűen működött. Hozzátette, arra törekednek, hogy a szervezet fennmaradjon, a sikertörténet folytatódjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!