Relaxáljon, vegyen egy lazító fürdőt!

Hideg, téli estéken nincs is jobb, mint nyakig elmerülni egy kád jó meleg vízben, miközben andalító lágy zene szól és mécsesek lángja táncolja körbe a kád peremét.

PLT

Mint szinte mindennek, a relaxáló fürdőnek is megvan a maga rituáléja, s ilyenkor, ünnepek után különösen jólesik egy kicsit magunkkal is foglalkozni. Először is gondoskodjunk a megfelelő hőmérsékletről, és próbáljunk meg kirekeszteni egy fél órácskára minden zavaró tényezőt. Ne csak a telefont, de a gondolatainkat is próbáljuk kikapcsolni.

Gyújtsunk mécseseket, oltsuk le a villanyt, és pár csepp illóolajat vagy némi habfürdőt öntsünk a fürdővízbe. Attól függően, hogy nyugalomra vagy felfrissülésre vágyunk, válasszuk ki a megfelelő illatot. A relaxációhoz remek kellék az ilang-ilang, a levendula, fahéj vagy kamilla aromájú olaj. Ha élénkítő fürdőre vágyunk, borsmenta-, kakukkfű-, eukaliptusz-, fenyő- és rozmaringolajok közül válaszszunk.
Ha hígítatlanul használjuk, elsősorban az illatuk hatása dominál majd, viszont ha némi tejben vagy mézben keverjük el, jobban felszívódnak, a feszültséget is jobban oldja az illatos, lágy fürdő.

Kleopátra mindenesetre már tudta, a tejes-mézes fürdő a fiatalság forrása, amely megnyugtatja a bőrt. Ha nincs kedvünk illóolajos- mézes-tejes koktéllal pepecselni, választhatunk valamilyen fürdőgolyót is. Ezekkel viszont érdemes vigyázni, mert a bőrünk valóban puha és bársonyos lesz tőle, a fürdőkád viszont a golyóból kiolvadó anyagoktól úgy fog kinézni, mint egy komplett mocsári krokodilcsalád természetes otthona: kifejezetten bizarr, a szürke mindenféle árnyalatában játszó víz, hínárszerű képződményekkel a felszínen. Persze a bőrünk kényeztetése igazán megér annyi fáradságot, hogy egy kicsit takarítunk fürdés után... 

Ezek is érdekelhetik