Médiatörvény - Alapítvánnyal támogatná a megbírságolt médiumokat Ivády Gábor

Ivády Gábor független országgyűlési képviselő alapítványt hoz létre a médiatörvény alapján megbírságolt médiumok támogatására.

MTI

A politikus kedden sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: mélyen elítéli, Magyarország szégyenének tartja a médiatörvényt.

Mint mondta, a jogszabály alapján a médiatanács az egyes médiumokat ellehetetlenítő mértékű bírságokat szabhat ki, ami súlyosan veszélyezteti a sajtószabadságot és a demokráciát. A Szabad Magyar Sajtóért Alapítvány elsődleges célja az lesz - folytatta -, hogy a megbírságolt médiumoknak legyen hova fordulni segítségért.
   
Az alapítvány kuratóriumába magyar és külföldi szakembereket kér fel Ivády Gábor. Példaként Karel Jakubowicz médiaszakértőt említette, aki az EBESZ felkérésére írt elemzést a médiatörvényről.
   
Az LMP parlamenti frakciójából októberben kilépett független képviselő kitért arra, hogy az alapítvány működéséhez hazai és külföldi támogatásokra is számít, így például bízik benne, hogy külföldi médiumok reklámbevételükből segítik majd a szervezet munkáját.
   
Ivády Gábor elmondta, hogy az anyagi támogatás mellett az alapítvány jogi segítséget is nyújtana a médiumoknak, valamint tervei között szerepel egy oknyomozó újságírók számára elérhető ösztöndíj elindítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!