Diszkótragédia: országszerte ellenőrzik a szórakozóhelyeket

A három halálos áldozatot követelő múlt szombati budapesti diszkótragédia után több szakhatóság az ország egész területén mindenre kiterjedően ellenőrzi a szórakozóhelyeket.

MTI


Timár Zoltán, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodájának vezetője az MTI-nek pénteken elmondta: az akció már megkezdődött, de ez nem azt jelenti, hogy a napokban valamennyi helyet ellenőrzik. A lehető legtöbb szórakozóhelyre, a lehető legrövidebb időn belül kimennek az ellenőrzésre jogosult hatóságok - tette hozzá.
   
"A cél az, hogy minél nagyobb mélységben, minél több szórakozóhely jelenlegi állapotának felmérésével tudják garantálni a szórakozni vágyók nyugalmát és biztonságát" - mondta Timár Zoltán. Az ellenőrzések befejezése után a tapasztalatokat összesítik, majd az akció végső eredményeit közzé teszik - mondta.
   
Pénteken a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról számolt be az MTI-nek, hogy átfogó rendőri ellenőrzésre számíthatnak a közeljövőben Pest megye számos szórakozóhelyén is. Kovács Viktória a West Balkánban történt tragikus esettel összefüggő intézkedési terv kapcsán azt mondta: a legnagyobb, 1,2 millió lakosú Pest megyében is akcióba lendülnek a rendőrök.
   
A szóvivő közlése szerint előzetes felmérés alapján döntenek majd arról, hogy melyik szórakozóhelyeket ellenőrzik, de sem a helyszínekről, sem a razziák időpontjáról nem közölnek részleteket.
   
Múlt szombaton a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen a diszkóból kiáramló tömegben három lány vesztette életét. Hat ember ellen indult eljárás. A terézvárosi jegyző szerdán 90 napra bezáratta a szórakozóhelyet

Ezek is érdekelhetik