A jövő hónapban fizetik ki a nyugdíj-kiegészítést

A november havi ellátással egyidejűleg, egy összegben folyósítják a nyugellátások és a baleseti járadék kiegészítését - az erről szóló kormányrendelet a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

MTI

A nyugdíjak kiegészítésről szóló rendelet szerint "az egyösszegű kifizetés összege megegyezik a jogosult részére folyósításra kerülő" ellátások november havi összegének 7,2 százalékával.
   
Nagy Anna kormányszóvivő október elején azt közölte, a nyugdíj-kiegészítés összege egy átlag nyugdíjas esetében átlagosan 6 ezer forint. Jelezte, hogy korábban 2010-re 4,1 százalékos pénzromlást prognosztizáltak, de az idén várható fogyasztói árindex 4,7 százalékra módosult, a nyugdíjasokra pedig 4,4 százalékos árindex 
vonatkozik.
   
A kormány a nyugdíjkorrekciónál a 4,7 százalékos inflációt veszi alapul - húzta alá a szóvivő, rámutatva, hogy ez 0,6 százalékos különbözetet jelent a januárban tervezetthez képest. Az ennek megfelelő összeget januártól visszamenőlegesen, egy összegben kapják a nyugdíjasok - emelte ki Nagy Anna. 
   
Az intézkedés 2 millió 730 ezer ember érint. A nyugdíj-kiegészítést az éves várható infláció mértékéig a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény írja elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!